Videanu: Nu e un capat de tara daca preturile gazelor si gigacaloriei vor creste. Cum comentezi?

0
675
adriean-videanu

adriean-videanuChiar daca preturile gazelor si energiei termice vor creste cu 5-6%, „nu este un capat de tara”, iar cheltuielile suplimentare ale fiecarei familii vor fi nesemnificative, a declarat, duminica, fostul ministru al Economiei Adriean Videanu, la emisiunea „Dupa 20 de ani” difuzata de Pro TV.

„Chiar daca pretul gazelor se va majora cu 5-6%, pe familie lunar va inseamna 2 lei, iar pe gigacalorie va fi 5,7 lei pe familie, dar este decizia Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE). (…) Nu cred ca este un capat de tara pentru o familie (o suma de – n.r.) 2 lei si 5,7 lei”, a afirmat Videanu, potrivit MEDIAFAX.

El a facut aceasta afirmatie intrebat daca ANRE va majora pretul gazelor si in contextul in care fostul ministru al Finantelor Sebastian Vladescu a spus ca in Guvern, pe cand mai detinea portofoliul Finantelor, s-a discutat despre o majorare a pretului gazelor cu 7%.

Presedintele ANRE, Dan Iulius Plaveti, a afirmat, joi, ca in luna noiembrie Autoritatea va finaliza o analiza privitoare la evolutia preturilor gazelor naturale livrate consumatorilor. „Noi nu facem speculatii pe aceasta tema. in momentul cand vom avea o varianta clara, in care vom tine cont de gradul de suportabilitate, atunci sigur veti fi anuntati”, a declarat Plaveti, dupa o conferinta de presa.

Preturile la gaze si energie nu au suferit modificari in acest an. Tariful gazelor naturale a scazut cu 5% la 1 iulie 2009, dupa ce la 1 mai a fost redus cu 3%, iar pretul platit de populatie pentru electricitate a fost mentinut si in 2009. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here