Evaluarea realizata de un expert ANEVAR, garantie pentru stabilirea pretului corect al imobilului

0
1395

Atunci cand ne aflam in situatia de a vinde un apartament, fie dorim sa il inchiriem sau in baza acelui imobil intentionam sa solicitam un credit de la banca, precum si in multe alte situatii, precum stabilirea valorii de impozitare a cladirii respective, realizarea de diverse tranzactii, procese de listare, achizitii, fuziuni, procese de insolventa, raportare financiara, partaj etc, vom avea cu siguranta nevoie de serviciile unui expert evaluator.  Asta, pentru ca oricat ne-am considera de informati cu privire la fluctuatiile pietei in domeniu, incercarea de a determina in maniera de amator valoarea unui imobil nu ne va fi de folos, ci dimpotriva si nu va putea nici pe departe echivala acele evaluari apartamente realizate de profesionisti.

Prin raportul de evaluare efectuat de catre un profesionist in domeniu, evaluator de active imobiliare avand calitatea de membru al Asociatiei Nationale a Evaluatorilor Autorizati din Romania (ANEVAR), care reprezinta o garantie a calitatii serviciilor oferite de acesta, a impartialitatii lui in actiunile pe care le va desfasura, respectand codul deontologic al profesiei , se va putea stabili un pret de vanzare corect, actualizat si bine justificat, fie nivelul corespunzator al chiriei pentru apartament  sau valoarea pentru o garantie imobiliara.

Odata incheiat un contract de evaluare intre cele doua parti implicate, expertul imobiliar va lua in calcul o serie intrega de factori determinanti pentru raportul final de evaluare. Acesta va tine cont de zona in care este situat imobilul, pozitionarea acestuia, amplasament, vecinatati, fiind stiut faptul ca apropierea de scoala, spital, anumite magazine, diverse facilitati, locuri de parcare suficiente, parcuri, spatii de recreere, infrastructura si alte asemenea aspecte pot ridica valoarea unui apartament.

De asemenea, evaluatorul va verifica suprafata, vechimea, structura locuintei, randamentul, igienizarea, finisajele, izolarea termica, modul de exploatare a imobilului, precum si alte aspecte. Odata adunate toate datele relevante, expertul imobiliar va proceda la colectarea celor mai elocvente informatii referitoare la piata in domeniu, va efectua  calculele corespunzatoare in baza unor metode specifice, dupa care raportul de evaluare va fi definitivat si oferit clientului, care astfel va avea siguranta ca valoarea stabilita in mod profesionist ii va servi scopului pentru care a fost solicitat. Iar pretul pe care trebuie sa il achite pentru aceste servicii specializate va fi in concordanta cu volumul de munca, timpul alocat de expert, respectarea termenului stabilit la semnarea contractului si nivelul de complexitate al lucrarii de evaluare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here