Ce usi de interior se poarta in 2018?

0
3497

Daca ai inceput noul an cu ganduri de amenajari interioare, nu omite faptul ca alegerea usilor este cea mai importanta decizie si deloc usoara in armonia generala a casei in care alegi sa locuiesti. Desi multe persoane aleg usile de interior abia in ultimul proces de finisare, ar fi bine sa te interesezi din timp ce fel de modele sunt eficiente si din punct de vedere estetic, dar si functional.

 

Atat usa exterioara, cat si cea interioara trebuie sa fie alese in concordanta cu stilul general al casei, mai ales ca acestea sunt cartea de vizita pentru orice oaspete. Astfel, acestea trebuie alese dupa criterii functionale si decorative.

 

Anul acesta se poarta modelele de usi de interior din lemn stratificat, din tei, pin sau stejar masiv. Vremea usilor de interior din MDF sau pal a apus, iar astazi specialistii in amenajari interioare sustin ca multi dintre clientii lor aleg sa plateasca mai mult pentru un model lucrat manual si de calitate, cu garantie extinsa.

 

Usile de interior de la Kulttur, realizate din lemn stratificat au avantajul aspectului frumos si elegant, care se integreaza in orice tip de décor, dar si a functionalitatii – mai ales la case este foarte important ca usile de interior sa izoleze termic si fonic camera in care este pozitionata fata de restul casei.

 

Desi sunt mai costisitoare fata de modelele din MDF sau pal, acestea au avantajul durabilitatii. Spre deosebire de alti producatori de usi de interior si exterior, modelele expuse de Kulttur sunt realizate din materiale de cea mai buna calitate, prin care se ofera o garantie de peste 20 de ani a produsului.

 

 

Trendul ca trend, insa cum alegem usile de interior?

 

Asa cum spuneam anterior, usile de interior nu trebuie alese in ultima faza a proiectului. Cum interiorul unei case se amenajeaza in etape strans legate unele de altele, asa se intampla si in cazul usilor. Astfel, in cazul unei case noi, imediat dupa turnarea sapei se stabilesc locurile in care vor fi amplasate usile de interior. Acesta este momentul in care trebuie sa te preocupi de stabilirea furnizorului pentru usi, iar daca dimensiunile nu sunt standard, sa le poti face pe comanda.

 

Abia dupa finalizarea peretilor cu glet si alegerea culorilor pentru camere trebuie sa te gandesti la ce nuanta alegi pentru usile de interior. In cazul in care ai o casa construita in stil modern si minimalist, poti opta pentru usile de interior albe, simple, cu finisaj lucios. Daca ai optat pentru stilul clasic, il poti pune in valoare cu usi de interior in culoarea nucului sau stejarului.

 

Ca armonia de culori sa fie perfecta, usa de interior trebuie sa se potriveasca cu parchetul sau culoarea pardoselii alese. Nu exista reguli de tipul: “parchet inchis si usi deschise” sau invers. Ele pot contrasta placut sau pot fi ton pe ton. Ideal ar fi ca usile albe sa se armonizeze cu un parchet intr-o culoare deschisa, calda si naturala. Daca parchetul are nuante de roscat, atunci si usile vor fi dintr-o gama coloristica similara, bazata pe maro roscat, in nici un caz maro galbui.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here