Eurovision 2011: Romania s-a calificat in finala. Vezi care sunt celelalte tari finaliste

0
585
eurovision-romania-calificata

eurovision-romania-calificataTrupa Hotel FM, reprezentanta Romaniei la Eurovision 2011, s-a calificat in finala concursului, care va avea loc sambata, dupa ce a trecut, joi, de semifinala care s-a desfasurat la Düsseldorf Arena, Germania.
Cele 19 tari care au evoluat in a doua semifinala Eurovision, joi, la Düsseldorf, au fost, in ordinea intrarii in concurs:

Bosnia si Hertegovina, Austria, Olanda, Belgia, Slovacia, Ucraina, Republica Moldova (Zdob si Zdub – „So Lucky”), Suedia, Cipru, Bulgaria, Macedonia, Israel, Slovenia, Romania, Estonia, Belarus, Letonia, Danemarca si Irlanda.

in afara de Romania, reprezentata de trupa Hotel FM (Gabriel Baruta, David Bryan si Alex Szuz), cu piesa „Change”, in semifinala de joi s-au mai calificat: Bosnia si Hertegovina, Austria, Ucraina, Republica Moldova (Zdob si Zdub – „So Lucky”), Suedia, Slovenia, Estonia, Danemarca, Irlanda.

Cei 10 finalisti au fost desemnati pe baza votului telespectatorilor si a votului unui juriu de specialitate, in egala masura.

in urma semifinalei de marti s-au calificat reprezentantii Ungariei, Serbiei, Rusiei, Lituaniei, Georgiei, Azerbaidjanului, Greciei, Elvetiei, Finlandei si Islandei.

Pentru marele premiu al concursului se vor lupta, sambata, artistii din cele 20 de tari calificate in semifinale si reprezentantii celor cinci tari care intra direct in finala – Germania, Spania, Italia, Marea Britanie si Franta.

Romanii din strainatate vor putea vota Hotel FM in finala numai daca vor urmari concursul la televiziunea publica din tara in care se afla – pentru a afla numerele de telefon alocate piesei trupei.

Editia de anul acesta a concursului Eurovision se desfasoara in Germania, dupa ce Lena Mayer-Landrut a castigat competitia de anul trecut, cu piesa „Satellite”.

in 2010, Paula Seling si Ovi, reprezentantii Romaniei la Eurovision, s-au clasat pe locul al treilea in celebrul concurs.

Ambele semifinale ale Eurovision 2011 au fost difuzate in direct pe TVR 1, TVR HD si TVR International, iar finala de sambata va fi transmisa in direct de aceleasi posturi ale televiziunii publice. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here