Conflictul sotilor Columbeanu a ajuns in Parlament. Irinel si Monica vor fi audiati la Comisia pentru drepturile Omului din Camera Deputatilor. Cum comentezi?

0
593
casa-poporului

casa-poporuluiComisia pentru drepturile omului s-a autosesizat in legatura cu situatia copilului Monicai si al lui Irinel Columbeanu si urmeaza sa-i invite, saptamana viitoare, la audieri pe reprezentantii Directiei pentru Protectia Copilului Ilfov, a precizat, joi, vicepresedintele comisiei Marius Dugulescu.Dugulescu a afirmat

ca la audierile care urmeaza sa aiba loc marti, la ora 14,00, vor fi chemati si reprezentanti ai directiei generale pentru protectia copilului din Ministerul Muncii, precum si ai Directiei pentru Protectia Copilului Bihor in legatura cu un caz din acest judet.

Directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Ilfov, Adrian Dumitrescu, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, ca specialistii au constatat ca nu sunt intrunite conditiile pentru decaderea Monicai Columbeanu din drepturile parintesti.

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Ilfov a finalizat raportul privind evaluarea Irinei Columbeanu, care a urmarit sa stabileasca relatia acesteia cu mama sa.

„Ancheta Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului arata ca nu sunt intrunite conditiile pentru decaderea din drepturile parintesti a doamnei Monica Columbeanu”, a spus Adrian Dumitrescu.

Irinel Columbeanu a cerut decaderea din drepturile parintesti a Monicai pe motiv ca si-ar fi agresat fiica.

in 3 mai, omul de afaceri Irinel Columbeanu a sesizat DGASPC Ilfov, sustinand ca din 29 aprilie nu mai stie nimic despre Irina, care nu a mai fost la gradinita si nici nu a mai fost vazuta.

Directorul DGASPC Ilfov preciza atunci ca sesizarea facuta de Irinel Columbeanu a fost trimisa catre DGASPC Sector 5, pentru ca acolo locuieste acum minora, urmand ca specialistii sa inceapa verificarile.

Tribunalul Bucuresti a decis, in 4 aprilie, ca Irina sa fie incredintata temporar mamei ei, Monica Columbeanu, admitand astfel recursul acesteia fata de decizia Judecatoriei Buftea, care daduse fetita in grija tatalui, pana la solutia finala privind divortul.

Instanta Tribunalului Bucuresti a admis, astfel, recursul Monicai Columbeanu fata de decizia prin care Judecatoria Buftea a incredintat fetita lui Irinel Columbeanu, pana la decizia finala privind divorul.

Irinel Columbeanu trebuie sa ii plateasca Monicai 2.000 de lei lunar pentru ingrijirea fetitei.

Monica Columbeanu a fost de mai multe ori la casa din comuna ilfoveana Izvorani a sotului ei pentru a o lua pe Irina, insa nu a putut vorbi cu Irinel Columbeanu si nu a fost niciodata primita pe proprietatea acestuia. in 15 aprilie, Monica Columbeanu a reusit sa ia copilul de la resedinta sotului ei, dupa ce a venit insotita de un executor judecatoresc, avocati si politie pentru a-si lua fetita, in urma deciziei instantei de a-i incredinta minora pana la solutionarea procesului de divort.

Procesul de divort al sotilor Columbeanu este judecat de o instanta a Judecatoriei Buftea, urmatorul termen fiind stabilit pentru 9 mai.

Omul de afaceri Irinel Columbeanu a venit, miercuri, la Palatul Victoria,pentru a depune la Registratura Guvernului un document prin care solicita ajutorul premierului Emil Boc in cazul fiicei sale, Irina.

Guvernul ii va transmite lui Irinel Columbeanu in termenul legal un raspuns la problema sesizata premierului Emil Boc, conform procedurii aplicate in cazul tuturor cetatenilor, a declarat, miercuri seara, purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here