Spania: Cel putin zece morti in urma unui cutremur cu magnitudinea 5,1

0
644
grafica-cutremur

grafica-cutremurCel putin zece persoane au murit, miercuri, in urma unui cutremur cu magnitudinea 5,1 care a provocat panica in orasul Lorca, situat in sud-estul Spaniei, a anuntat Guvernul de la Madrid.Televiziunile spaniole au prezentat imagini cu cladiri prabusite din Lorca,

oras cu 92.700 de locuitori, situat la 70 de kilometri sud-vest de Murcia. La scurt timp dupa producerea cutremurului, clopotnita unei biserici s-a prabusit chiar in fata camerelor de televiziune.

Seismul, cu magnitudinea 5,1, a fost resimtit pana la Madrid, la circa 350 de kilometri nord-vest, si a avut loc la ora locala 18.47 (19.47, ora Romaniei), epicentrul fiind localizat in regiunea Lorca. Cutremurul a fost precedat de un prim seism cu magnitudinea 4,4, produs la ora locala 17.05 (18.05, ora Romaniei).

Primarul din Lorca a anuntat initial sapte decese in urma cutremurului, bilantul fiind confirmat de presedintia Guvernului spaniol, printr-un mesaj publicat pe contul de Twitter. Premierul spaniol, Jose Luis Rodriguez Zapatero, a ordonat imediat trimiterea unei unitati militare de interventie pentru a participa la operatiunile de salvare.

Ministerul de Interne a anuntat ca seismul s-a soldat cu pagube materiale grave.

Directorul serviciilor de seismologie spaniole, Emilio Carreno, a afirmat ca regiunea Murcia este una dintre zonele cu cel mai ridicat risc seismic din peninsula. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here