Europa Secreta

0
866
Europa secreta - autor - Mircea Cosea
Europa secreta

In loc sa scrie o prefata la propria carte, ”Europa Secreta”, Vlad Hogea a preferat sa reproduca vorbele savantului Nicolae Iorga, din septembrie 1939: “Reapare, in forma cea mai cruda, vechea teorie ca statele mici n-au dreptul la independenta, ca ele cad in spatii vitale si se pot margeni pe harta, ca sa se stie in al caruia din statele mari trebuie sa cada. Si nu numai aceia care sunt insultati in mandria lor legitima si amenintati in dreptul lor de a exista trebuie sa respinga cu indignare aceasta tagaduire grosolana.

Se putea vorbi asa pe vremea cand un stat era numai o intimplatoare legatura de teritorii si de grupe omenesti, care se puteau distruge sau preface dupa plac. Dar, dupa biruinta principiului national, statele, cat de mici, sunt natiuni. Iar natiunile sunt o forma organica a umanitatii.”
In Capitolul I al volumului, autorul urmareste evolutia teoriei politice a integrarii europene, din timpul primului razboi mondial si pana in zilele noastre. in Capitolul II, Vlad Hogea se refera la integrarea economica interstatala in cadrul Uniunii Europene. in Capitolul III este supus unei investigatii amanuntite modul in care a intrat Romania in UE, fiind revazute principalele etape parcurse de tara noastra, in anii 1993-2007, in relatia cu institutiile europene. Atat aici, cat si in Capitolul IV, sunt reproduse fragmente dintr-un veritabil ”jurnal” al pre-aderarii Romaniei la Uniune, scris din perspectiva euro-realista (si, uneori, chiar euro-sceptica!), la Bruxelles si Strasbourg, in perioada septembrie 2005 – decembrie 2006…

ISBN: 978-606-92047-7-1

Pentru comenzi va rugam sa ne contactati la tel: 0722 400 055 sau e-mail: [email protected]
Livrarea se face GRATUIT la domiciliul clientului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here