Euromoney FX 2013: Citi Romania – tranzactii pe piata FX in segmentul corporate de 13 mld dolari

0
949

Citi Romania ocupa primul loc in segmentul corporate pe piata FX, pentru al doilea an consecutiv, in urma sondajului Euromoney FX 2013,  cu o cota de piata de 50.55% si un volum al tranzactiilor de 13.94 miliarde de dolari.

De asemenea, la nivel global, Citi se situeaza pe primul loc in segmentul corporate pe piata FX, cu o cota de piata de 14.9%. Acest rezultat marcheaza o crestere importanta fata de cota de piata de 12.3% din anul 2012, avand in vedere tendinta de diminuare a marjelor determinata de volatilitatea valutara redusa, precum si volumele si veniturile in general limitate ale bancilor.

Citi a inregistrat cea mai mare crestere a cotei de piata dintre bancile aflate in top 10 in urma Sondajului Euromoney FX 2013. „in ultimul an, Citi s-a concentrat cu prioritate pe efectuarea de investitii inteligente in tehnologie, pentru a sprijini echipele locale si globale de FX si Markets in furnizarea de servicii si solutii performante clientilor, precum si in asigurarea unei executii facile. Aceste investitii au avut o contributie importanta in rezultatele obtinute de catre Citi in sondajul Euromoney FX 2013. Le multumim clientilor nostri pentru votul de incredere si le promitem ca ne vom pastra pozitia fruntasa pe piata locala, in timp ce valorificam infrastructura globala in interesul lor”, a declarat Grigoriy Ananiev, Director Trezorerie Citibank Romania.

Publicat pentru prima data in 1979, sondajul anual Euromoney FX este de referinta pentru evaluarea performantei industriei FX globale. in acest an, sondajul s-a desfasurat in perioada ianuarie – februarie 2013 si a avut 16.000 de respondenti. Acestia au furnizat detalii privind bancile cu care au tranzactionat in 2012, raportand un volum total de $225.3 trilioane, in crestere cu 8% fata de anul precedent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here