Investitiile nete in economie au crescut cu 0,5%

0
1014
monede-actiuni-investitie

Investitiile nete realizate in economie au crescut in primul trimestru cu 0,5%, sprijinite in principal de achizitiile de utilaje, dar franate consistent de investitiile in lucrari de constructii noi, care au coborat cu 15% comparativ cu primele trei luni din 2012, potrivit datelor INS.

Investitiile nete au totalizat 12,3 miliarde lei (2,8 miliarde euro), din care 6,3 miliarde lei au reprezentat utilaje, 4,8 miliarde lei au fost directionate catre constructii si 1,2 catre alte cheltuieli, potrivit Mediafax.

Pe elemente de structura, cresterea s-a inregistrat la utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 15,3% si la alte cheltuieli cu 10,9%. pe segmentul de lucrari de constructii noi s-a inregistrat o scadere cu 15,2%.

Comparativ cu primul trimestru din 2012 se constata o crestere a ponderii utilajelor (inclusiv mijloace de transport) in total investitii nete cu 7,1 puncte procentuale, iar in alte cheltuieli cu 1,0 puncte procentuale. Ponderea investitiilor nete in lucrari de constructii noi a scazut cu 8,1 puncte procentuale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here