Eurobarometru arata ca increderea romanilor in UE a ajuns la cel mai scazut nivel. Tu cata incredere ai un Uniunea Europeana?

0
665
grafic_scadere

grafic_scadereIncrederea romanilor in directia urmata de UE a scazut cu 14 procente, la 46%, in anul 2011, arata un Eurobarometru prezentat marti la Reprezentanta CE de la Bucuresti. Acesta este cel mai scazut nivel de incredere in UE inregistrat in Romania,

in conditiile in care cel mai ridicat a fost, in perioada de pre-aderare, de circa 85%.
Ritmul de scadere a increderii a fost unul accelerat, astfel ca in timp ce la nivelul UE 27 scaderea increderii ca directia urmata de Uniune este cea corecta a fost de doar 8%, in cazul Romaniei erodarea a fost mai mare, respectiv de 14%. Nivelul de incredere a scazut de la 60% in toamna lui 2010, la 46% in toamna lui 2011.

Studiul arata totusi ca, „desi Romania se inscrie si ea in tendinta observabila la nivelul tuturor statelor membre, si anume aceea de scadere a gradului de incredere in directia urmata de UE, ea se situeaza totusi semnificativ peste media europeana a increderii, care este de 38%”.
Romania este, din aceasta perspectiva a increderii in directia urmata de UE, a doisprezecea tara intr-un clasament condus de Suedia (67%), Letonia (65%), Bulgaria (60%) si inchis de Portugalia (30%), Spania (28%) si Italia (21%). (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here