Emil Gros, Expert Insolventa SPRL: “Eficienta si profesionalismul nostru sunt oglindite prin modalitatile de maximizare a averii debitorilor aflati in procedura”

0
1347

Expert Insolventa SPRL a intrat in prima liga a societatilor din acest domeniu. Care au fost atu-urile care au transformat o companie initiata in Deva intr-unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata romaneasca?
Suntem o echipa matura, activam in acest domeniu inca din 2002. Cred ca cel mai important atu il constituie seriozitatea abordarii problemelor, ceea ce a dus la eficienta care se traduce in domeniul nostru printr-un grad cat mai mare de satisfacere a creditorilor.

Eficienta si profesionalismul nostru sunt oglindite prin modalitatile de maximizare a averii debitorilor aflati in procedura, valorificarea in conditii optime a activelor societatilor din portofoliu, printr-un sistem de marketing propriu, aplicat de colegi cu experienta vasta in domeniu.

Care este fotografia momentului pentru Expert Insolventa? (numar de angajati, cifra de afaceri, valoarea activelor administrate, orice alte cifre relevante)?

Organizatoric, compania este structurata pe patru departamente cu sarcini specifice pentru a aborda procedurile de insolventa din punct de vedere: juridic, economic, marketing si administrativ. In cadrul acestor departamente pe langa managerii de caz care coordoneaza proiectele, un rol foarte important este jucat si de colaboratorii societatii.

Initial am preluat cazuri de insolventa din zona Ardealului, insa succesele notabile au determinat compania sa-si extinda activitatile si in zona de sud a Romaniei, respectiv in Bucuresti, unde am deschis anul trecut o filiala a societatii Expert Insolventa.

In momentul de fata echipa noastra inseamna 30 de specialisti in domeniul insolventei, dar pentru echipa din Bucuresti recrutam in continuare personal.

Cazurile reprezentative pe care le-am abordat  pana acum sunt: ARDELEANA SA Alba Iulia, AMPELUM SA Zlatna,   MONTANA SA Campeni, STRATUSMOB SA Blaj,  ULPIA TRAIANA SRL Alba Iulia,  VIDRA CONFEX SA Hunedoara,  MEROPA SA Hunedoara, CAPRIS SA Sebes, LACTO SIBIANA SA, DOWNTOWN INTERNATIONAL SRL Bucuresti, DEVA MALL,  REALITATEA MEDIA, EDY LOGISTICS, AUTOCAMION SERVICE- cu probleme deosebit de complexe, atat de natura economica, cat si juridica sau sociala, etc. Valoarea activelor administrate depaseste 50 mil euro.

Care sunt planurile dvs. pentru anul viitor?

Din punct de vedere comercial, intentionam sa mentinem compania in topul societatilor de insolventa din Romania prin dublarea numarului de active administrate. Din punct de vedere administrativ, planuim mutarea echipei manageriale in Bucuresti.

Dvs. activati intr-un domeniu sensibil, care este un adevarat barometru pentru evolutia economiei. Vreau sa va intreb, din acest punct de vedere, cum credeti ca va arata economia Romaniei in 2013?

Desi toate previziunile indica o usoara crestere economica sunt sceptic in aceasta privinta. Estimez ca anul 2013 nu va aduce schimbari spectaculoase, poate o scadere numerica a dosarelor de insolventa. Va fi interesant de vazut care va fi politica de creditare a institutiilor bancare, cat si intentiile statului in ceea ce priveste companiile cu capital de stat care se confrunta cu probleme financiare serioase.

Ce fel de masuri ar putea lua statul roman pentru a va ajuta in activitatea dvs?

Sunt multe de spus aici. in primul rand, statul trebuie sa asigure un climat propice atragerii investitorilor. Actuala instabilitate politica afecteaza in mod serios investitiile in Romania ceea ce, in activitatea noastra, se traduce prin imposibilitatea valorificarii activelor societatilor falite care au crescut de la un an la altul.

Statul ar trebui sa se manifeste mai mult ca agent economic, fie prin dezvoltarea unor activitati industriale si comerciale proprii, fie participand la finantarea unor activitati in sectorul privat.   Nu in ultimul rand statul, prin intermediul sistemului legislativ si judiciar, ar putea institui masuri severe care sa mearga pana la excluderea din viata economica a debitorilor rau platnici sau care se fac vinovati de ajungerea societatii in insolventa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here