Emil Boc si Anca Boagiu au inaugurat statiile de metrou Jiului si Parc Bazilescu, de pe magistrala 4

0
655
metrou-magistrala-tren

metrou-magistrala-trenStatiile de metrou Jiului si Parc Bazilescu, de pe magistrala 4, au fost puse, vineri, in functiune, dupa investitii de 72,5 milioane euro, fara TVA, la eveniment fiind prezenti premierul Emil Boc si ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

Seful Guvernului a apreciat ca finalizarea acestui proiect va ajuta la fluidizarea traficului in Capitala si poate fi considerata drept o dovada ca Bucurestiul reprezinta pentru guvern „un obiectiv prioritar” de investitii.

„Guvernul va continua lucrarile la alte tronsoane, respectiv Drumul Taberei si legatura cu aeroportul Otopeni, o parte dintre lucrari urmand sa fie demarate chiar in acest an”, a spus Boc.

Statiile Jiului si Parc Bazilescu au o lungime de 2,62 km cale dubla de metrou.

Totodata, au fost inaugurate si primele automate de vanzare a cartelelor de metrou, urmand ca in perioada urmatoare sa fie instalate si in alte statii.

Dupa aceasta investitie, lungimea retelei de metrou din Bucuresti a crescut la 68,6 kilometri cale dubla, cu 51 de statii.

In prezent, magistrala 4 de metrou are patru statii (Gara de Nord 2, Basarab 2, Grivita si 1 Mai).

Trenurile vor circula la un interval de 8 minute, iar in urmatorii cinci ani nu vor exista spatii comerciale in incinta statiilor, intrucat se afla in perioada de garantie.

„Sper sa renuntam la politica prin care incepem mii de lucrari fara a le termina si vrem sa demonstram ca suntem in perioada recuperarii intarzierilor”, a declarat ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

Ea a aratat ca in urmatorii 10 ani se vor deschide alte 65 de statii noi de metrou, care vor necesita o investitie de 8,5 miliarde euro.

Prezent la eveniment, directorul general al Metroex, Gheorghe Udriste, a spus ca lucrarile pe magistrala 4 vor continua de la Parc Bazilescu la Lac Straulesti, urmand ca in toamna sa lanseze licitatia pentru executia lucrarilor, in valoare de aproximativ 800 milioane lei.

Proiectul consta in proiectarea si executia a statiilor Laminorul si Lac Straulesti, unde va fi construita o parcare de autovehicule si un depou pentru metrouri.

„In iarna, sper sa incepem lucrarile de structura de la Parc Bazilescu la Straulesti si in doi ani si jumatate sa finalizam investitia”, a spus Udriste. (Mediafax)
Sursa foto: Arhivafoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here