Emil Boc si-a dat demisia: Am depus mandatul Guvernului pentru a detensiona situatia politica si sociala din tara

0
663
emil-boc-premier

emil-boc-premierPremierul Emil Boc i-a anuntat, luni, pe ministri ca a decis sa depuna mandatul Guvernului, confirmand informatiile transmise anterior de MEDIAFAX privind demisia din functie.
„Am depus mandatul deoarece nu ma agat de putere,

pentru mine conteaza mai putin daca mai raman in functie cateva luni, pana la alegerile din noiembrie. Am luat decizia de a depune mandatul Guvernului pentru a detensiona situatia politica si sociala din tara, dar si pentru a nu pierde ceea ce romanii au castigat: stabilitatea economica a tarii”, a spus Boc.

El a facut apel catre clasa politica pentru a trece rapid prin parlament un nou guvern si a multumit atat presedintelui Traian Basescu, pentru un „parteneriat corect in interes public”, cat si fostilor si actualilor ministri din mandatul sau. „Ati stiut de prima data ca nu veniti la un concurs de popularitate”, a spus Boc ministrilor.

Seful Guvernului a aratat totodata ca apreciaza efortul PDL pentru a sustine masurile anticriza dispuse de Guvern si a apreciat ca acest efort va fi rasplatit din punct de vedere politic.

El a multumit totodata populatiei pentru ca a inteles in ultimii ani sa suporte masurile de reforma ale Guvernului.
Premierul a amintit ca, pentru anul trecut, Romania a inregistrat, dupa doi ani de criza, o crestere economica de aproxmativ 2,5%, una dintre cele mai mari din UE, si ca pentru acest an Comisia Europeana si Fondul Monetar International apreciaza ca Romania va avea o crestere economica mai mare decat cea din zona euro.

Reducerea inflatiei la cel mai scazut nivel din ultimii 20 de ani, un curs valutar stabil si mentinerea sub control a datoriei publice si a deficitului bugetar au fost alti factori prezentati de premier drept efecte ale masurilor economice corecte dispuse de Guvern in mandatul sau.

Boc a sustinut ca nu exista un risc de neplata a salariilor si pensiilor si ca stabilitatea economica inseamna sansa pentru viitorul apropiat de crestere a salariilor si pensiilor.

„Aceasta stabilitate economica trebuie aparata cu orice pret si nicium pret nu este prea mare pentru asta”, a spus Boc.
Boc: Depun imediat mandatul la Presedintie si Parlament, regretele vor fi prezentate in memorii

Premierul Emil Boc a declarat, luni, ca din punct de vedere procedural urmeaza sa depuna mandatul Guvernului atat la Presedintie, cat si la Parlament in perioada imediata.

El a adaugat ca regretele pe care le are pentru parasirea functiei de prim-ministru le va prezenta in memorii.

Premierul Emil Boc le-a transmis, luni, liderilor coalitiei ca ar dori sa se retraga de la conducerea Guvernului, au declarat agentiei MEDIAFAX surse oficiale. in acest context, liderii coalitiei discuta si despre posibilitatea organizarii alegerilor anticipate. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here