FIFA va lua masuri impotriva violentelor care au avut loc in Egipt, la un meci de fotbal

0
671
minge-fotbal-meci

minge-fotbal-meciFIFA va lua masuri, incepand de luni, impotriva ingerintelor guvernului egiptean in fotbalul din Egipt, aparute dupa violentele de la un meci soldate cu 74 de morti, a anuntat presedintele forului, Joseph Blatter, intr-o conferinta de presa la Asuncion, informeaza AFP.

Guvernul din Egipt a anuntat, joi, demiterea intregii conduceri a Federatiei Egiptene de Fotbal, ca urmare a bilantului violentelor de miercuri seara.

„S-a confirmat ca Guvernul a intervenit direct pentru suspendarea federatiei. Este o interferenta directa in organizarea fotbalului. Vom lua masuri incepand de luni pentru reinstalarea federatiei care are responsabilitatea de a organiza competitii in aceasta tara”, a spus Blatter.

Presedintele FIFA considera foarte delicata situatia din Egipt si a precizat ca in aceasta tara sunt 60 de milioane de oameni pe care ii intereseaza fotbalul.Premierul egiptean Kamal al-Ganzouri a anuntat, joi, demiterea conducerii Federatiei de Fotbal din Egipt si demisia guvernatorului din Port Said, ca urmare a violentelor de la meciul Al-Masri – Al-Ahli, soldate cu 74 de morti.

Peste 70 de persoane, intre care si un politist, au murit in Egipt, in cursul violentelor izbucnite dupa un meci de fotbal, miercuri seara, la Port Said, ceea ce a determinat autoritatile sa trimita armata pentru a interveni in acest oras. Confruntarile intre suporterii echipelor Al-Masri si Al-Ahli s-au soldat cu 74 de morti si sute de raniti, conform comunicatelor principalelor spitale din Port Said.

Joi dimineata, directorul serviciilor de securitate din Port Said, Essam Samak, a fost demis de catre ministrul de Interne, Mohammed Ibrahim. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here