Dumitru Costin, presedintele BNS: “Romania va ramane cu notele de plata pentru facturile sociale”!

0
940

“Dupa privatizarile care vor urma, se va intampla ceea ce se intampla in Romania de 23 de ani: va ramane cu notele de plata pentru facturile sociale!

Romania este o tara care a reusit o performanta rara in tot acest amar de vreme, si o sa folosesc o sintagma care – recunosc, cu invidie – ii apartine fostului ministru de Finante, vice-guvernatorul BNR, Florin Georgescu: „Romania este tara care privatizeaza profiturile si nationalizeaza pierderile”! Inclusiv pe cele de natura sociala! si putem vorbi despre Posta Romana, care a fost o „companie-ciur”, din care au curs toate resursele! Nu vorbesc aici de infractiuni, ci de lucuri simple care n-au putut fi controlate, iar acest lucru il regasim si in zona transportului de marfa pe calea ferata. O sa vedeti ca, in aceasta ultima categorie, companiile private merg bine, au profit si uitati-va – in oglinda – in ce suferinta este compania CFR Marfa! La fel se intampla si cu serviciile postale din Romania, posta si coletarie: Posta Romana este „in genunchi”, in vreme ce companiile private de profil merg bine-mersi si nu au nici un fel de problema. si – intamplator sau nu – pe unii dintre cei care au fost in conducerile acestor companii de stat, in decursul timpului, o sa-i regasiti acum in zona privata, unde stiu sa faca afaceri extraordinar de bune!

Tocmai de aceea, cu ceva vreme in urma, in discutiile cu Fondul Monetar International din 2009, noi am insistat pe ideea privatizarii managementului. Iar reprezentantul FMI in Romania din acel timp, Jeffrey Franks, a inteles mesajul nostru si a spus ca nu proprietarul este implicat, adica statul, ci managerul este cel care poate duce o companie la faliment sau – din contra – ar putea face performanta”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here