Dispare venitul minim garantat. Sistemul de asistenta sociala pentru familiile sarace va fi reformat

0
611
salariu, crestere, castig

salariuPana in anul 2013, sistemul de asistenta sociala pentru familiile cu venituri reduse va fi modificat. Toate ajutoarele platite acum vor fi comasate intr-unul singur, potrivit strategiei privind reforma in domeniul asistentei sociale, elaborata de Ministerul Muncii.

“Se va institui o singura prestatie, bazata pe testarea mijloacelor (venituri realizate si bunuri mobile si imobile ce ar putea fi valorificate) prin unificarea venitului minim garantat, alocatiei pentru sustinerea familiei cat si a ajutorului pentru incalzirea locuintei” se arata in strategie.

“Noua prestatie pentru sprijinirea familiilor cu venituri reduse se va baza pe testarea mijloacelor si se va acorda pe principiul utilizat in prezent la ajutorul social. Se va avea in vedere utilizarea unei scale de echivalenta pentru stabilirea limitei maxime a veniturilor pana la care o familie poate beneficia de noua prestatie precum si acordarea prestatiei ca diferenta intre veniturile familiei si limita maxima stabilita” detaliaza strategia. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here