Din ce în ce mai mulți români aleg circuite turistice de Revelion

0
1045

 

Cele mai vândute revelioane în țările exotice și calde sunt pentru circuitul în PanamaCosta Rica, urmat de Croazieră în Caraibe, apoi de circuitele în Mexic, America Centrală, Liban, Tunisia, Sri Lanka, Tanzania – Zanzibar, Egipt

 

Retrospectiva 2021: destinațiile ”vedetă” au fost Ecuador & Galapagos, Peru Tanzania & Zanzibar, Egipt, Insulele Azore, Madeira, Islanda și private tour-urile din vară prin Italia și Franța

 

Noutățile absolute ale anului: Pakistan, Uganda – Rwanda și Sudan

 

 

 

Din ce în ce mai mulți români aleg să-și petreacă trecerea dintre ani în cadrul unor circuite turistice, unde au ocazia să viziteze multe obiective turistice și chiar mai multe țări. Potrivit consultanților DAL Travel, unul dintre cei mai cunoscuți touroperatori din România cu produse turistice tip premium înființat în anul 2000 și membru al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), românii profită de relaxările din mai multe țări îndepărtate, exotice și aleg orice destinație cu mai puține restricții.

 

Perioada sărbătorilor de iarnă a debutat cu 2 plecări în circuitul Piețele de Crăciun din Alsacia, programe superbe în care turiștii au simțit magia Crăciunului.

 

Pentru Revelion, cel mai repede s-a vândut circuitul în Panama – Costa Rica, urmat de Croaziera de Crăciun & Revelion în Marea Caraibilor, apoi Revelioanele în Mexic – Guatemala – Honduras – Belize, Tanzania – Zanzibar, Mexic,  Liban, Sri Lanka și Egipt. Alte destinații solicitate de Revelion au fost Turcia (Cappadocia), Portugalia, Tunisia, Iordania, Uzbekistan și Paris.

 

”Majoritatea turiștilor noștri au optat pentru un Revelion activ, pachetele turistice constând în circuite. Observăm dorința crescută a românilor de a călători și de a face un turism activ, de a descoperi cât mai multe obiective și destinații. Am constatat această tendință pe tot parcursul anului care tocmai se încheie și prefigurăm apetitul turiștilor noștri pentru călătorii complexe, către destinații îndepărtate, exotice și pentru 2022. Pentru ultima parte a iernii, avem deja multe cereri pentru circuite în SUA (Miami), Jamaica, Egipt, Sri Lanka, Pakistanul de Nord și de Sud, Islanda, Madeira, Zanzibar și multe altele”, precizează Daniela Nedelcu, director general al agenției DAL Travel.

 

Consultanții DAL Travel au realizat și o retrospectivă a anului 2021. În prima parte a anului destinația care s-a bucurat de un real succes a fost Tanzania – Zanzibar (cu plecări în fiecare lună, ianuarie – februarie – martie) urmată de Egipt, cu plecări în februarie și aprilie.

Alte destinații căutate în primăvara anului 2021 au fost Costa Rica și Albania. Ca produse turistice inedite, circuitul în Uganda care a fost relansat și marele circuit al Columbiei s-au bucurat de un real succes.

De Paște, cele mai solicitate programe au fost pentru Etiopia, Turcia de Sud Est, Albania și Portugalia.

 

Destinația vedetă a verii 2021 a fost Italia, unde au fost 16 plecări din iunie până în septembrie, sub formă de circuite cu însoțitor de grup sau private tour-uri cu max. 7 persoane însoțite de un ghid român. Exemple de Private: Private Tour Italia: Lombardia și Marile Lacuri, Private Tour Italia Toscana – Emilia Romagna – Cinque Terre și Insula Elba sau în combinație cu Franța, precum Private Tour Italia – Franța: Liguria și Coasta de Azur și circuite precum Sicilia – Sardinia – Corsica, Italia – Lombardia și Cinque Terre, Italia Toscana – Emilia Romagna – Liguria și Cinque Terre.

Pe locul 2 în sezonul estival a fost Islanda, dintre care cel mai solicitat produs a fost Private Tour: Circuit Exclusivist în Islanda și Islanda & Aurora Boreală. Alte destinații care au avut parte de succes în perioada iunie, până în prima parte a lunii septembrie au fost Franța (ex. circuite: Alsacia şi Lorena, Franța: Normandia – Bretania, Franța de poveste, Private Tour Franța – Provence, Franța Medievală), urmată de circuitul Azore – Madeira care a avut de asemenea câteva plecări sau circuitul insulelor Azore.

În aceeași perioadă de vară au fost plecări în circuite precum: Turcia, Kenya Safari și Sejur la Plajă în Mombasa, Elveția, Peru – Nazca și Ecuador – Galapagos.

Ca produse de toamnă, începând cu luna septembrie au început circuitele exotice, cu plecări în circuite precum: PanamaColumbiaEcuador – Galapagos, Mexic – Guatemala – Honduras – Belize, Africa de Sud, Egipt și Croazieră pe Nil, Maroc, Turcia de Sud – Est iar noutatea lunii a fost Pakistanul de Nord. La mare căutare a fost și Festivalul Florilor din Madeira, insula primăverii eterne, organizat în luna septembrie.

În lunile octombrie și noiembrie, turiștii români au preferat circuite în America Centrală, în Egipt (cu Croazieră pe Nil inclusă), în Islanda (cu observarea Aurorei Boreale), dar și în destinații precum Mexic, Asia Centrală – Uzbekistan. Noutatea absolută a toamnei a fost circuitul în Sudan.

 

 

Despre DAL Travel

 

Cu peste 20 de ani de experiență pe piața turismului din România, agenția de turism DAL Travel s-a făcut remarcată și apreciată atât datorită circuitelor de grup organizate fără cusur în destinații de pe toate continentele, dar și prin prisma organizării de vacanțe individuale sau de afaceri complet personalizate după dorințele și/sau nevoile clienților.

 

Fiind încă de la înființare o agenție de turism tour operatoare membră ANAT și IATA, am putut să le oferim partenerilor noștri B2B siguranța că toate serviciile noastre sunt de calitate înaltă și că împreună le putem dărui turiștilor experiențe de top în orice colț al lumii, chiar și în această perioadă pandemică dificilă prin care traversăm. Am reușit să supraviețuim pe piața turismului în perioada de pandemie prin forțe proprii, deoarece nu am dorit să renunțăm nici la activitatea noastră, nici la oamenii din agenție.  Pasiunea pentru călătorie este una dintre credințele noastre, iar datorită ei am riscat totul chiar și atunci când situația generată de pandemie nu ne dădea speranțe. În acest moment pot spune că toate eforturile noastre nu au fost zadarnice, motivându-ne să mergem mai departe.

 

            DAL Travel oferă următoarele tipuri de produse turistice:

 

  1. Circuite turistice de grup
  2. Vacanțe personalizate
  3. Private tours
  4. Sejururi charter
  5. Croaziere
  6. City breaks
  7. Organizare evenimente
  8. Bilete de avion
  9. Cazări în întreaga lume
  10. Vacanțe în România

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here