GTC obține certificarea LEED Gold pentru Cascade Office Building

0
1074

 

  • În prezent, toate clădirile deținute de GTC în România au calificativul Gold, în diferite sisteme de certificare

 

Dezvoltatorul imobiliar GTC a obținut certificarea LEED Gold pentru Cascade Office Building, proiect situat în apropiere de Piața Victoriei.”Pe viitor vrem să dezvoltăm sau să achiziționăm doar clădiri verzi”

 

în București, toate cele cinci clădiri de birouri deținute de companie în România având calificativul Gold, în diferite sisteme de certificare.

GTC a anunțat recent că, începând cu 2021, utilizează surse de energie regenerabilă pentru toate clădirile pe care le deține în România.

Cascade Office Building ocupă o suprafață de 4.210 mp, a fost finalizată în 2005 și include elemente de economisire a energiei și multe alte sisteme moderne precum iluminat inteligent, sisteme de ventilație sau regulatoare locale de temperatură, control al accesului și monitorizare CCTV.

Procesul de certificare LEED Gold pentru Cascade Office Building a durat 7 luni, iar certificatul a fost acordat în urma evaluării după șapte criterii, precum: sustenabilitatea proiectelor, eficiența energetică și climatizare, materiale și resurse utile, calitatea mediului interior, inovație, amplasare și transport.

GTC a intrat pe piața românească în 1999 și a dezvoltat și vândut clădirile de birouri America House și Europe House, situate în centrul capitalei, centrele comerciale Galleria (Arad, Buzău, Piatra Neamț, Suceava) și ansamblurile rezidențiale FeliCity și Rose Garden din București.

În prezent, compania deține City Gate (North Tower și South Tower), Cascade Office Building, Premium Plaza și Premium Point.

“Angajamentul GTC, pe viitor, este să dezvolte sau să achiziționeze doar clădiri verzi de înaltă eficiență, cu soluții de economisire a energiei, care să respecte mediul și să ofere chiriașilor și angajaților lor cele mai bune condiții de muncă. În acest moment, ne aflăm într-un climat complicat, creat de pandemie. Cred că putem depăși toate provocările acestei perioade, adaptându-ne la noul mod de lucru și modernizându-ne clădirile în toate modurile posibile”, a declarat Ziv Gigi, Managing Director al GTC România.

Grupul a fost fondat în 1994, în Polonia, și este o companie publică, listată la Bursa de Valori din Varșovia și Johannesburg, și unul dintre cei mai mari dezvoltatori de spații comerciale și de birouri din Europa Centrală și de Est, activ în șase țări: Polonia, România, Ungaria, Croația, Serbia și Bulgaria.

GTC Group are un portofoliu de proiecte evaluat la aproape 2,3 miliarde de euro, care include 46 de clădiri, dezvoltate pe o suprafață de 1.300.000 de metri pătrați.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here