BSTDB oferă o nouă finanțare de 40 milioane de euro către Garanti BBVA pentru consolidarea rezilienței IMM-urilor și redresarea post-pandemică

0
989

 

București, 22.12.2021 – Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) oferă o linie de credit pentru IMM-uri în valoare de 40 milioane de euro către Garanti BBVA România, pentru a consolida sprijinul acordat întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri) din țară și pentru a le ajuta să își susțină afacerile în condițiile dificile cauzate de pandemia de coronavirus.

Împrumutul pe cinci ani acordat de BSTDB va finanța programele de investiții și fondurile de capital de lucru ale companiilor din domeniul industrial, agricol și din sectorul serviciilor, va promova exporturile și va facilita creșterea sectorului privat și crearea de noi locuri de muncă.

Întreprinderile mici și mijlocii sunt esențiale pentru economia românească. Acordul semnat astăzi demonstrează angajamentul BSTDB în consolidarea economiei reale și, în special, segmentul IMM-urilor, care a fost cel mai grav afectat de pandemie. Parteneriatul nostru cu Garanti BBVA Group va ajuta întreprinderile mici să își crească rezistența, să facă investițiile necesare, să păstreze locurile de muncă și să contribuie în continuare la economia țării în această criză fără precedent”, a declarat Dmitry Pankin, președintele BSTDB.

 

Pandemia a provocat, încă de la început, schimbări importante în rândul IMM-urilor, iar ultimii doi ani nu au fost tocmai ușori pentru acestea. Garanti BBVA a înțeles de la început că IMM-urile sunt coloana vertebrală a economiei românești și, de aceea, susținerea lor a devenit o prioritate pentru noi, depunând toate eforturile pentru a veni în întâmpinarea nevoilor lor. Suntem foarte fericiți să continuăm parteneriatul nostru de succes cu BSTDB, pentru că știm că, împreună, putem ajuta mediul de afaceri și economia locală, inclusiv în momentele dificile”, a declarat Mustafa Tiftikcioğlu, CEO al Garanti BBVA România.

 

BSTDB colaborează cu Grupul Garanti BBVA în România din 2014. Acesta este cel de-al șaselea împrumut acordat grupului de către BSTDB, ceea ce ridică la 80 de milioane de euro valoarea totală a finanțării pentru IMM-uri și pentru sprijin și leasing în domeniul eficienței energetice. La începutul acestui an, BSTDB a acordat un nou împrumut de 20 milioane de euro pentru Garanti BBVA Leasing și credit denominat în 2 valute de 10 milioane de euro pentru Garanti BBVA Consumer Finance, ambele fiind filiale ale Grupului Garanti BBVA.

 

 

Garanti BBVA este o bancă universală, parte a Grupului Garanti BBVA România, care reunește și Garanti BBVA Leasing și Garanti BBVA Consumer Finance, ce completează o–ferta băncii cu produse specifice de leasing (leasing financiar – vehicule, echipamente, imobiliare – sale & leaseback), servicii de administrare a flotelor, precum și credite de consum.

Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) este o instituție financiară internațională înființată de Albania, Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Rusia, Turcia și Ucraina. Sediul central este în Salonic, Grecia. Banca sprijină dezvoltarea economică și cooperarea regională prin acordarea de împrumuturi, linii de credit, capitaluri și garanții pentru proiecte și prin finanțări comerciale în sectoarele publice și private din țările membre. Capitalul autorizat al Băncii este de 3,45 miliarde de euro. BSTDB beneficiază de un rating pe termen lung “A” acordat de Standard and Poor’s (S&P), “A2” acordat de Moody’s și ”A+” acordat de agenția rusă ACRA. Pentru mai multe informații, vizitați: www.bstdb.org.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here