Descoperire semnificativa in Marea Neagra: Zacamant de gaze naturale echivalent cu de 3-6 ori consumul anual al Romaniei

0
724
zacamant-marea-neagra

zacamant-marea-neagraOMV Petrom si ExxonMobil Exploration and Production Romania au anuntat miercuri o descoperire semnificativa la exploatarile din Marea Neagra, estimarile preliminare plasand zacamantul de gaze naturale la 42-84 miliarde metri cubi,

care echivaleaza cu de 3-6 ori consumul anual al Romaniei. Actiunile OMV sunt in urcare puternica pe bursa de la Viena, cu aproximativ 4,5%.

Operatiunile de foraj derulate de cele doua companii in Marea Neagra au inceput la sfarsitul anului 2011 si sunt pe cale sa fie finalizate, se arata intr-un comunicat transmis miercuri de OMV Petrom.

Zacamantul a fost descoperit in urma forarii putului Domino-1 de catre ExxonMobil, prima operatiune la mare adancime in largul tarmului romanesc, cu o adancile de peste 3.000 de metri. Domino-1 este amplasat in Blocul Neptun, la 170 de kilometri de tarm, in ape cu o adancime de aproximativ 930 de metri, se spune in comunicat. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here