Deschidere oferte realizare “Studii pentru dezvoltarea infrastructurii de transport inter modal pentru pasageri si marfa la Aeroportul International Cluj-Napoca”

0
828
otopeni-aeroport

Aeroportul International Cluj-Napoca, regie autonoma aflata sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj, a gazduit in dupa-amiaza zilei de 25.02.2013 sedinta de deschidere a ofertelor depuse in cadrul procedurii de atribuire a contractului de achizitie publica avand ca obiect realizarea de “Studii pentru dezvoltarea infrastructurii de transport intermodal pentru pasageri si marfa la Aeroportul International Cluj-Napoca”, proiect cofinantat de catre Uniunea Europeana prin programul TEN-T.

In cadrul procedurii de achizitie publica au fost depuse 3 oferte, dupa cum urmeaza:
1. SC TRACTEBEL ENGINEERING SA (Romania) – valoare oferta 5.362.519,25 lei (1.182.500 Euro)+TVA
2. SC AECOM INGENIERIA SRL (Romania) – valoare oferta 6.317.115,70 lei (1.393.000 Euro)+TVA
3. Asocierea formata din SC AIRPORT MANAGEMENT & CONSTRUCTIONS SRL (Romania)  – SOCIETA PER AZIONI ESERCIZI AEROPORTUARI (Italia) – SC POOL ENGINEERING SRL (Italia)   – SC SMA CONSTRUCT SRL (Romania) – valoare oferta 7.142.461,00 lei (1.575.000 Euro)+TVA.

Valoarea estimata a studiilor pentru dezvoltarea infrastructurii de transport inter modal este de 1.800.000 Euro, fara TVA, comisia de evaluare urmand sa procedeze la verificarea si evaluarea ofertelor prin care se va stabili operatorul economic caruia i se va atribui contractul de achizitie publica. Criteriul de atribuire este oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic.

“Faptul ca licitatia noastra a trezit interesul acestor operatori economici este de bun augur intrucat creeaza premisele necesare derularii in bune conditii a intregului proiect. in acest fel, marcam un nou pas inainte in demersul mult mai larg de dezvoltare a acestei Porti Aeriene a Transilvaniei, reusind sa cream un sistem echilibrat de moduri de transport bazat pe avantajele competitive ale fiecarui mod de transport – feroviar, aerian, terestru sau maritim. Totodata, contribuim astfel la dezvoltarea sustenabila, prin reducerea la minimum a efectelor adverse ale transporturilor asupra mediului si prin sporirea gradului de siguranta al transporturilor” a precizat Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Horea Uioreanu.

Perioada de derulare a proiectului este cuprinsa intre 01.01.2013 – 30.11.2014, iar cofinantatori ai acestui proiect sunt Uniunea Europeana (Programul TEN-T) si Consiliul Judetean Cluj.

Obiectivul general al proiectului “Studii pentru dezvoltarea infrastructurii de transport intermodal pentru pasageri si marfa la Aeroportul International Cluj-Napoca”, consta in elaborarea unui set de studii necesare pentru proiectarea si dimensionarea unui sistem de transport intermodal, sistem menit sa identifice modalitatile optime de interconectare a transportului aerian cu cel rutier si feroviar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here