Suedezii de la Skanska demareaza primul proiect de birouri in Bucuresti

0
1017

Skanska a inceput lucrarile aferente primei faze a proiectului Green Court Bucharest in urma achizitionarii terenului si a obtinerii autorizatiei de construire la finalul anului 2012. Cladirea a obtinut deja pre-certificare LEED Gold.

Proiectul Green Court Bucharest este alcatuit din trei cladiri de birouri de clasa A cu o suprafata totala inchiriabila de 52,000 metri patrati. Fiecare cladire va avea 12 niveluri supraterane si trei subterane. Prima faza a investitiei cuprinde o cladire de birouri cu o suprafata totala inchiriabila de 19,500 metri patrati precum si parcarea subterana pentru primele doua cladiri ale complexului. Skanska va investi 46 milioane euro, compania fiind si antreprenor general. Finalizarea proiectului este estimata pentru trimestrul patru al anului 2014.

„Suntem entuziasmati de lansarea primului nostru proiect de investitii imobiliare in Bucuresti. Consideram Bucurestiul o piata importanta pentru noi; vedem aici un mare potential si si avem planuri pe termen lung. Skanska este un dezvoltator recunoscut pentru angajamentul fata de calitate, sustenabilitate si etica, valori care s-au bucurat de o foarte buna primire din partea pietei locale.
Am primit deja solicitari  din partea potentialilor clienti care sunt interesati de produse sustenabile si de inalta calitate intr-o zona de afaceri consacrata.
Green Court Bucharest raspunde pe deplin acestor exigente. Fiind o companie care ofera servicii integrate  de constructie si dezvoltare, controlam toate procesele pentru asigurarea calitatii si respectarea termenelor de livrare.” – a afirmat Andreas Lindelöf, Presedintele Skanska Romania.

Primul proiect imobiliar lansat de Skanska in Bucuresti este amplasat pe strada Gara Herastrau in zona Floreasca-Barbu Vacarescu, perimetru care a devenit cea mai dinamica sub-piata de birouri din oras. Zona ofera un acces excelent catre mijloacele de transport in comun si catre  aeroport. Datorita proximitatii fata de statia de metrou Aurel Vlaicu si de numeroase linii de autobuz si tramvai, clientii Green Court Bucharest vor ajunge cu usurinta la birou. Pe langa aceasta, complexul va oferi locuri de parcare pentru biciclete, dusuri si vestiare.

Proiectul va fi construit in concordanta cu principiile de dezvoltare sustenabila, ceea ce se traduce prin numeroase solutii inovatoare pentru reducerea impactului cladirii asupra mediului.  Urmand standardul celorlalte cladiri dezvoltate de Skanska in Europa Centrala si de Est,  ansamblul de birouri va  aplica pentru certificare LEED1. in acest sens, prima faza a proiectului a obtinut deja pre-certificarea LEED Gold. Tehnologiile moderne, cum ar fi fatada cu inalta eficienta energetica si sistemul de iluminare dotat cu senzori de prezenta, vor asigura un mediu de lucru confortabil si in acelasi timp vor reduce semnificativ costurile operationale ale cladirii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here