Declaratiile fiicei Iuliei Timosenko socheaza. Aceasta a sustinut in fata Congresului SUA ca mama sa este "maltratata" in inchisoare

0
725
iulia-timosenko-ucraina

iulia-timosenko-ucrainaEvhenia Carr, fiica opozantei ucrainene Iulia Timosenko, a afirmat miercuri in fata Congresului american ca mama sa este „maltratata” in inchisoare si i-a cerut administratiei Obama sa faca presiuni asupra Kievului pentru eliberarea ei.

Timosenko a fost „incarcerata ilegal, maltratata si umilita”, a declarat fiica fostului premier ucrainean in cadrul unei audieri in fata subcomisiei pentru afaceri europene din Senat.

Aflata in inchisoare din august, Timosenko a fost condamnata in octombrie la sapte ani de inchisoare pentru abuz de putere comis in 2009, cand era premier.

Timosenko a fost „privata de somn si intimidata cu scopul de a fi doborata”, a adaugat fiica sa in cadrul unui discurs sustinut in fata senatorilor americani.Opozanta ucraineana, a adaugat Evghenia Carr, a fost pe punctul „de a muri”, recent, dupa ce si-a pierdut cunostinta in celula din cauza unei „scaderi misterioase a presiunii arteriale”, iar colega ei de celula a incercat sa o resusciteze timp de 20 de minute inainte de sosirea unui medic.

Evghenia Carr, in varsta de 31 de ani, a mers deja in ianuarie la Berlin, Copenhaga, Paris si Strasbourg pentru a le cere occidentalilor sa isi intensifice presiunea asupra presedintelui ucrainean Viktor Ianukovici in scopul de a obtine eliberarea mamei sale.

Potrivit ei, presedintele ucrainean incearca sa obtina de la mama sa o „scrisoare prin care aceasta sa isi ceara scuze public si sa isi recunoasca greselile”. Dar „acest lucru nu se va intampla niciodata”, a subliniat Evghenia Carr in fata senatorilor americani.

Cazul Timosenko a provocat o criza intre Kiev si Uniunea Europeana, care considera ca dosarul este motivat politic.

„Va fi dificil, daca nu imposibil, pentru Ucraina sa isi aprofundeze relatiile cu tarile occidentale daca Timosenko ramane in spatele gratiilor”, a declarat senatoarea Jeanne Shaheen in cadrul audierii. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here