74 de morti si sute de raniti la un meci de fotbal – bilantul tragediei din Egipt

0
826
violente-fotbal-egipt

violente-fotbal-egiptCel putin 74 de persoane au murit in Egipt, in cursul violentelor izbucnite dupa un meci de fotbal, in orasul Port Said. Ministrul de Interne a anuntat ca 47 de persoane au fost arestate, iar liderul armatei aflat la putere in Egipt,

maresalul Hussein Tantaui, a ordonat a ancheta, conform televiziunii publice.
„Armata a trimis trupe la Port-Said pentru a impiedica alte ciocniri intre suporteri”, conform televiziunii. Ultimul bilant comunicat de Ministerul Sanatatii este de cel putin 74 de morti, printre care si un politist.

La randul sau, premierul Kamal al-Ganzuri va „conduce o reuniune de urgenta joi pentru a discuta evenimentele de la Port-Said”, a adaugat postul de televiziune.

De asemenea, sute de persoane au fost ranite in aceste incidente, calificate de presedintele Federatiei internationale de fotbal (FIFA), Sepp Blatter, ca o „zi neagra” pentru acest sport.
Fratii Musulmani acuza sustinatorii regimului Mubarak de a fi provocat violentele de la Port-Said

„Evenimentele de la Port-Said au fost planificate si sunt un mesaj al partizanilor fostului regim”, a afirmat deputatul Essam al-Erian intr-un comunicat publicat pe site-ul de Internet al Partidului Libertatii si Justitiei (PLJ), formatiunea politica a Fratilor Musulmani.

Acesta a declarat ca Adunarea poporului dominata de Fratii Musulmani a cerut ministrului de Interne si responsabililor securitatii sa „isi asume in intregime responsabilitatea”.

Presedintele Adunarii poporului, islamistul Saad al-Katatni, a anuntat la randul sau convocarea joi a unei reuniuni extraordinare a camerei pentru a discuta aceste evenimente. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here