De ce ar trebui sa existe cate o tabla interactiva in fiecare clasa?

0
1225

Educatia este una dintre cele mai importante elemente din cadrul unei societatii, motiv pentru care ar trebui sa se afle pe lista cu prioritati a conducatorilor unei tari. Cu toate acestea, in Romania, sistemul de invatamant se afla intr-un continu proces de schimbare si reforma, ceea ce produce multe neconcordante si nelamuriri in randul elevilor, fapt care se reflecta ulterior pe piata muncii.

Exista insa si institutii de invatamant care au decis sa ia problema in propriile maini, astfel ca desi respecta structura si curriculum scolar, au investit pentru a face procesul de invatare mai usor si mai eficient pentru elevii lor. Drept urmare, au optat pentru inlocuirea tablelor clasice – indiferent ca sunt cele negre sau cele magnetice – cu table interactive.

Ce sunt si ce fac tablele interactive?

O tabla interactiva este o tabla alba, sensibila la atingere, care este insa conectata la un computer si la un proiector, astfel incat sa se poata reda lectiile si informatiile din computer pentru a fi vizibile pentru intreaga clasa.

Diferenta dintre o astfel de tabla – care poate fi cumparata din magazinul online Absolut Office – si un proiector obisnuit consta in faptul ca se utilizeaza un marker special sau chiar degetul pentru a se scrie sau care pot fi folosite pe post de cursor, in functie de software-ul utilizat, deoarece pot fi accesate diferite aplicatii direct prin intermediul acestei table.

Altfel spus, tot ce se poate face pe computerul la care este conectata tabla, se poate face si direct pe tabla interactiva. In plus, sustinerea orelor online se va face mult mai usor cu ajutorul unei astfel de table, deoarece elevii se pot conecta automat la aceasta.

Un alt avantaj al tablei interactive consta in faptul ca pot fi salvate toate activitatile sau modificarile facute in timpul unei ore de curs, pentru ca data urmatoare sa se poata continua de unde s-a ramas cu informatiile.

Prin urmare, tabla interactiva promoveaza atat implicarea activa a elevilor in desfasurarea orelor, cat si colaborarea acestora in rezolvarea exercitiilor si activitatilor date de profesor, fiind foarte usor de gestionat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here