De ce ai nevoie de un notar in ceea ce priveste documentatia cadastrala?

0
1034

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/fteR0e2BzKo

In prezent, exista multe situatii in care ajutorul unui notar este de-a dreptul important in realizarea anumitor proceduri cu un grad ridicat de importanta. Pe langa contracte, conventii matrimoniale, succesiuni sau divorturi, notarul contribuie semnificativ si la realizarea documentatiei cadastrale.

Persoanele care isi doresc sa faca totul ca la carte si sa nu se confrunte cu situatii dificile sau chiar imprevizibile, pot lua in considerare biroul de notariat Birzu, unde vor avea ocazia de a discuta cu un specialist si unde pot pune la punct un plan eficient.

Care este rolul notarului pentru intocmirea actelor de cadastru?

Fara un notar, nimeni nu isi poate intocmi adecvat si complet actele de cadastru, pentru ca acesta este cel care se ocupa de legalizarea documentatiei cadastrale. De asemenea, tot notarul este cel care ofera explicatii si indicatii cu privire la tot ce presupune aceasta procedura, dar si la operatiunile care trebuie sa fie efectuate. Situatiile pe care multe persoane le experimenteaza sunt diferite si, de mlte ori, complexe, fiind nevoie de ajutorul unui specialist pentru a le scoate la capat.

Principala indatorire a notarului este de a legaliza actele pe baza planurilor efectuate de cadastrist. Acesta trebuie sa fie atent la erorile care s-ar fi putut strecura in cadrul planului si sa aplice masurile adecvate pentru a le corecta. Astfel de proceduri pot fi realizate intre cetateni si companii private, intre cetateni si institutii ale statului roman etc.

Tot notarul are un rol important si in momentul in care o persoana isi doreste sa vanda sau sa cumpere un anumit imobil, fie ca este vorba despre achizitionarea unui apartament nou sau vechi. Orice procedura care implica vanzarea sau cumpararea unui imobil are la baza o multime de acte, care trebuie sa fie realizate corect si transparent. Toate persoanele implicate trebuie sa cunoasca toate criteriile si conditiile regasite in contractele respective.

Astfel, notarul nu numai ca poate legaliza documentatia cadastrala, acesta este si cel care ofera informatii valoroase in legatura cu tot ce presupune un anumit contract, mai ales in cazul contractelor importante, cum ar fi cele de vanzare-cumparare ale unui imobil.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here