De ce ai nevoie de un broker daca iti doresti sa fii investitor la bursa?

0
720

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/a-man-looking-at-the-data-on-the-computer-screen-5716055/

Investitiile la bursa au devenit tot mai populare in randul romanilor si continua sa suscita interesul pentru multe persoane care isi doresc sa poata obtine castiguri suplimentare fara un efort prea mare.

Numai ca pentru a investi la bursa este necesar sa se detina anumite cunostinte, care sa fie de ajutor astfel incat sa se poata general si castiguri. In plus, pentru a putea avea acces si tranzactiona pe pietel financiare, este necesar sa se colaboreze cu o agentie de brokeraj, care se intermedieze acesta activitate.

Cei care abia acum descopera tainele bursei si ce au de facut pentru a deveni investitori pot alege sa urmeze cursuri de specialitate, care sa ii introduca in aceasta lume financiara si cu ajutorul carora sa invete atat notiunile specifice, cat si cum isi pot alege brokerul cu care sa colaboreze. Pentru acest lucru pot apela la Vestor, o platforma online dedicata tuturor celor care intentioneaza sa devina sau deja sunt investitori la bursa, deoarece aici pot fi gasite cursuri potrivite pentru orice nivel de experienta.

Ce face un broker de investitii la bursa?

In primul rand, un broker bursier este cel care ofera clientilor sai acces pe pietele financiare. Acesta isi pune competentele si cunostintele sale din domeniu in slujba acestora, astfel incat sa poata face cele mai avantajoase tranzactii in numele lor. Pentru a putea face acest lucru, un broker de investii la bursa trebuie sa fie un expert in sectorul financiar, pentru a putea profita la maximum de o investitie.

Altfel spus, un broker intermediaza cererea si oferta de pe piata, castigurile acestuia constand in comisioane din valoarea tranzactiei. Orice astfel de specialist trebuie sa fie certificat si reglementat de Autoritatea de Supraveghere Financiara – ASF – pentru a-si putea desfasura activitatea in mod legal.

Drept urmare, cei care intentioneaza sa inceapa sa tranzactioneze pe una dintre pietele bursiere trebuie sa stie cum sa isi aleaga un broker, mai ales ca acesta are si rolul de a-l consilia in vederea alegere celor mai bune si profitabile investitii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here