Dacia a inregistrat vanzari record – 550.920 de unitati in 2015

0
721

Compania Automobile Dacia a inregistrat in anul 2015 un nou record comercial, in conditiile in care volumul vanzarilor a atins 550.920 de unitati, cu 7,7% mai mult fata de nivelul atins in 2014, fiind cel mai mare avans al vanzarilor din ultimii patru ani, potrivit datelor furnizate de companie, informeaza Agerpres.

Cu 36.946 de vehicule comercializate in Romania (+ 24,5% fata de nivelul inregistrat in 2014), marca autohtona Dacia a ajuns la o cota de piata de 33% si si-a consolidat pozitia de lider, cu aproape o treime din vanzarile de vehicule noi.

„Programul de reinnoire a parcului auto national – Remat – si-a dovedit si in 2015 utilitatea. Livrarile Dacia prin intermediul acestui program, destinat in principal clientilor persoane fizice, se ridica la peste 11.500 de vehicule. Dacia a stiut, totodata, sa se adapteze la nevoile companiilor care detin flote, datorita bunei pozitionari a produselor sale si a atractivitatii modelelor din gama. Noi versiuni, serii limitate, echipamente noi, toate aceste evolutii au facut ca fiecare model Dacia sa se situeze in 2015 in pozitia de lider in segmentul sau”, se mentioneaza in comunicat.

Cu peste 16.100 de unitati vandute, ceea ce inseamna aproximativ 43% din vanzarile totale, Logan berlina ramane soclul marcii Dacia in Romania. in 2015, oferta Logan s-a imbogatit cu o noua versiune, varf de gama, intitulata Prestige.

Potrivit sursei citate, succesul berlinei Logan este completat de cel al variantei MCV care, cu 3.111 unitati comercializate, s-a impus drept cel mai vandut model break din Romania. Duster ocupa a doua treapta a podiumului, cu 7.271 unitati vandute. SUV-ul gamei Dacia beneficiaza, din ultimul trimestru al anului 2015, de o editie limitata intitulata Duster connected by Orange.

Sandero (inclusiv versiunea Stepway), domina detasat segmentul B-hatch si, cu aproape 5.600 de unitati, se plaseaza pe locul al treilea in clasamentul pe modele.

La randul lor, modelele Lodgy si Dokker au inregistrat vanzari in crestere in 2015, sustinute in buna masura de succesul noilor versiuni Stepway.

in plan extern Dacia a vandut anul trecut 513.974 de masini, cu 6% mai multe fata de anul 2014. Europa domina in clasamentul pe regiuni, circa trei sferturi din masinile vandute de Dacia in 2015 fiind inmatriculate in tarile Vechiului Continent.

„Cu peste 100.000 de unitati, Franta este prima destinatie de export a Dacia. Cota sa de piata se ridica la 4,36%, ceea ce o plaseaza pe locul 5 in topul marcilor cele mai vandute in Hexagon, imediat dupa Volkswagen. Merita subliniata performanta inregistrata de Sandero, care se situeaza pe pozitia a 9-a in clasamentul celor mai vandute modele de pe piata franceza. Spania ocupa a doua treapta a podiumului, cu vanzari de peste 55.000 de unitati si o cota de piata de 4,6%. Germania se situeaza pe pozitia a treia, cu peste 47.400 de unitati, urmata la mica distanta de Italia, unde au fost vandute anul trecut aproape 46.800 de vehicule marca Dacia. in Marea Britanie, Dacia a vandut anul trecut aproape 26.300 de unitati, ceea ce situeaza Regatul Unit pe locul opt in clasamentul pietelor externe ale marcii”, se arata in comunicatul companiei.

Pentru 2016, Dacia intentioneaza sa isi mentina si chiar sa isi consolideze pozitia de lider pe piata din Romania, datorita gamei sale complete si calitatii serviciilor oferite. Oferta de produse va fi completata prin introducerea, in decursul primului trimestru, a versiunilor Sandero si Logan echipate cu transmisie pilotata. Totodata, procesul de modernizare a retelei comerciale Dacia va continua in 2016.

Compania Dacia a fost preluata de Renault in anul 1999. Relansata in 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucator de notorietate pe piata auto europeana.

Compania Automobile Dacia a fost in 2014 si cel mai mare jucator economic al Romaniei, locul 16 in clasamentul primelor 500 de companii din Europa Centrala si de Est – Coface CEE Top 500, cu o cifra de afaceri de 4,2 miliarde de euro (in crestere cu 2,3%). De la uzina Dacia pleaca automobile catre 68 de tari si colectii CKD catre aproape zece uzine de productie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here