ELCEN porneste o instalatie suplimenatara pentru perioada geroasa preconizata

0
758

Electrocentrale Bucuresti (ELCEN) a decis pornirea preventiva a unui bloc termo-energetic la centrala Bucuresti Vest, luand in consideratie prognoza meteo pentru perioada urmatoare si nivelul scazut al temperaturilor, potrivit unui comunicat transmis Agerpres.

‘(…) pentru asigurarea deplina a confortului termic al locuitorilor Capitalei, blocul termo-energetic din centrala Bucuresti-Vest a intrat in productie sambata, 16 ianuarie, la ora 3,00 si asigura un surplus de energie termica de 120 – 140 Gcal/h. Pentru perioada imediat urmatoare, pentru care meteorologii au emis o avertizare de tip Cod portocaliu, dar si de fiecare data cand conditiile meteorologice o vor impune, ELCEN, impreuna cu RADET vor asigura repartizarea acestei energii suplimentare din zona Bucuresti-Vest”, se precizeaza in comunicat.

Totodata, intr-o informare transmisa anterior, ELCEN preciza ca, pe parcursul zilei de sambata, va furniza agentul termic la parametri optimi comandati de catre RADET,

„in intervalul orar 6,00 – 18,00 de astazi, 16 ianuarie a.c., Electrocentrale Bucuresti (ELCEN) furnizeaza agentul termic in parametrii comandati de RADET Bucuresti. Astfel, potrivit datelor comunicate de dispeceratul ELCEN in aceasta dimineata, va informam urmatoarele: temperatura solicitata de RADET pentru CTE Grozavesti, respectiv CTE Progresu, este de 91 grade Celsius; temperatura furnizata de ELCEN pentru CTE Grozavesti este de 95 grade Celsius, iar pentru CTE Progresul este de 93 grade Celsius; temperatura solicitata de RADET pentru CTE Bucuresti Sud este de 93 grade Celsius, iar ELCEN furnizeaza 94 grade Celsius. Pentru CTE Bucuresti Vest, RADET solicita o temperatura de 93 grade Celsius, iar ELCEN furnizeaza 99 grade Celsius”, a mentionat sursa citata.

Reprezentantii ELCEN au subliniat, totodata, ca au discutii comune zilnice cu RADET in cadrul Comandamentului de iarna, in vederea unei comunicari eficiente in ceea ce priveste asigurarea conditiilor optime pentru buna functionare a sistemului.

‘ELCEN asigura locuitorii Capitalei racordati la sistemul centralizat de incalzire ca, in pofida starii tehnice imbatranite a instalatiilor, va depune toate eforturile necesare de a livra agentul termic catre RADET in conditii optime. Pentru o comunicare eficienta si transparenta, dorim sa subliniem ca ELCEN nu are relatii contractuale cu consumatorii casnici, ci cu RADET, in sensul ca ELCEN produce si furnizeaza agentul termic catre RADET, aceasta din urma asigurand distributia agentului termic la nivelul capitalei’, se mai precizeaza in comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here