Cum trebuie pregătit câinele pentru anotimpul rece? Vizitele la o frizerie canină în Timişoara nu trebuie evitate iarna!

0
1526

Contrar aşteptărilor, părul mare nu îi ţine câinelui de cald în perioada iernii, ci îi poate îngreuna viaţa, mai ales atunci când se formează bulgăraşii de zăpadă între degetele lăbuţelor sau când precipitaţiile specifice anotimpului îi fac blana mai aspră şi mai greu de întreţinut. Vizitele la o frizerie canină în Timişoara nu trebuie evitate pe perioada iernii, atât în cazul câinilor ţinuţi în curte, cât şi în cel al câinilor de apartament sau ţinuţi în casă.

Trecerea la anotimpul rece pentru câinii de curte vs. câinii de apartament

Animalele de curte vor simţi trecerea la anotimpul rece ca fiind normală, deoarece acestea îşi dezvoltă mecanisme prin care fac faţă schimbărilor vremii. Practic, câinii de curte acumulează grăsime pe timpul verii, astfel încât să-și izoleze termic corpul, năpârlesc şi îşi formează o blană mai deasă şi mai groasă pentru perioada iernii. Acest lucru nu înseamnă că aceste animăluţe nu trebuie duse la veterinar şi la un salon de frizerie canină înainte de anotimpul rece sau în timpul iernii, unde li se vor face tunsori specifice, tratamente pentru blană, li se vor tăia unghiile şi li se vor curăţa urechile. Tot în aceste locuri, proprietarii pot găsi îmbrăcăminte pentru câini, pe care să o folosească în cele mai geroase nopţi petrecute de căței în cuşcă.

Câinii de apartament, pe de altă parte, nu sunt atât de bine pregătiţi pentru a înfrunta iarna, nu suportă foarte bine temperaturile scăzute şi trebuie duşi la salonul de frizerie canină în mod regulat pentru a ajusta lungimea părului şi a blănii în funcţie de temperaturile de afară.

Pentru că îşi petrec majoritatea timpului în casă, la căldură şi la o temperatură constantă, blana lor nu este pregătită pentru sezonul rece şi de aceea, pe vânt puternic şi umezeală, ieşirile afară se vor face pentru perioade limitate de timp. Câinii de talie mică vor avea nevoie încă din perioada octombrie-noiembrie de îmbrăcăminte care să le acopere toată lungimea spatelui, de la ceafă la baza cozii.

Citește și: 5 metode de a preveni caderea parului la caini

Ce servicii oferite de reprezentanţii unui salon de frizerie canină sunt importante pentru câini pe perioada iernii?

Pe toată durata iernii, vizitele la frizeria canină, deşi trebuie să fie mai rare, trebuie să aibă loc. Câinele va avea nevoie de o blană mai lungă, într-adevăr, care să îl protejeze de temperaturile scăzute, însă nu o blană lungă şi foarte neglijată.

În absenţa unui ritual de cosmetică canină complet pe perioada iernii, blana se mătuieşte şi se încâlceşte, cauzând disconfort şi probleme ale pielii. De aceea, vizitele la salon în anotimpul rece sunt necesare pentru:

  • periatul profesional al blănii câinelui şi descâlcirea părului;
  • spălarea blănii şi aplicarea unui tratament antinaparlire;
  • îngrijirea pernuţelor şi tăierea unghiilor;
  • eliminarea părului în exces dintre degetele lăbuţelor, care poate cauza alunecări pe gheaţă;
  • tunsul blăniţei în mod regulat, la lungimea potrivită stabilită de groomeri;
  • curăţarea urechiuşelor.

Cu alte cuvinte, vizita într-un salon de frizerie canină nu trebuie amânată nici în perioada rece, atunci când animăluţele au nevoie de îngrijire mult mai atentă şi de servicii profesionale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here