Cum optimizarea SEO corecta te transforma in brand

0
859

Atunci cand ai o afacere, sigur vrei sa rupi gura targului in mediul online.Pe langa un site modern, cu informatie corecta si coerenta, structurata, imagini puternice si un look fresh, trebuie sa ai si o optimizare SEO a site-ului de foarte buna calitate. Insa nu este suficient. Trebuie sa inveti sa relationezi cu clientii tai, prin intermediul Social Media, sa ii raspunzi la intrebari si sugestii, sa faci quiz-uri frecvente pe diferite teme si sa…. ii uimesti in fiecare zi cu informatii noi si utile.

Desi povestea brandului incepe de la un site cu adevarat unic, modern si user friendly, nu uita de faptul ca optimizarea SEO este cea care te ridica sau te coboara in motoarele de cautare. Desi poate ai un caiet plin cu liste de “TO DO” pe anul in curs, ar trebui sa te apleci si asupra imaginii pe care site-ul tau o are in mediul in online. Pentru ca traim in era digitala, nu uita ca perseverenta si vizibilitatea online este cea care incepe procesul transformarii tale intr-un brand veritabil.

Optimizarea SEO incepe cu definirea ta ca brand

Uneori, este foarte dificil sa afli cine esti. La iAgency, stim cat de suparator este sa iti pui intrebarea “cine sunt?” si sa ramana fara raspuns. De aceea, noi iti vom oferi cateva sfaturi foarte utile prin care tu iti poti creste vizibilitatea in mediul online. Si nu uitam de faptul ca strategia personalizata de optimizare SEO ramane sfanta si ca daca vrei cu adevarat sa ai succes trebuie sa alegi un partener care este dispus si are si cunostintele necesare ca sa te ajute.

Astfel, procesul de SEO ar trebui sa inceapa cu urmatoarele actiuni:

Descoperirea brandului – practic, pui in evidenta atuurile produselor/serviciilor tale, intr-o forma clara si concisa, astfel incat sa te detasezi de competitie. Povestea incepe astfel: exista un produs/serviciu care are similaritati cu ceea ce exista deja pe piata. Ca sa ii faci pe consumatori sa te aleaga pe tine, trebuie sa gasesti o cale de a te diferentia de acestia.
Creeaza-ti o strategie de diferentiere – cu mesaje targetate catre publicul tau tinta pentru a deveni mai vizibil, mai puternic.
creeaza si o conexiune intre tine si consumator – printr-o comunicare interactiva.
Construieste o experienta digitala a consumatorilor cu brandul tau – prin povesti unice, prin interactivitate, prin comunicare unitara
Creeaza-ti o personalitate unica – prin evidentierea atuurilor produselo/serviciilor pe care le promovezi.
Comunica, comunica, comunica – prin comunicate de presa, anunturi, comentarii si postari pe forumuri.

Daca faci toate aceste lucruri, apoi, cerul este limita! Pentru a deveni un competitor de temut, trebuie sa iti imbunatatesti imaginea si sa-ti cresti vizibilitatea, ca apoi sa te bucuri de cresterea vanzarilor si de o baza de clienti solida.

Pe langa umanizarea mesajelor, implicarea ta, impulsurile la actiuni si angajamentul sau fata de tine, important este si feedback-ul pe care clientul ti-l ofera. Practic, de aici porneste o alta misiune importanta, si anume storyteller de brand.
Pe langa optimizarea SEO, pretuieste Social Media

Pentru ca este principalul canal de comunicare prin care poti oferi valoare rapiditatii feedback-ului si, totodata, cel care face diferentierea intre tine si alte branduri. Valoarea lor a crescut odata cu implicarea activa a consumatorului in povestea brandului, care l-a incurajat sa isi scrie impresia traita cu brandul tau, iar Social Media a promovat-o prin share, comment sau un simplu like

Pentru a deveni si a te pozitiona ca brand, iAgency te sfatuieste sa comunici idei mari, sa ai actiuni indraznete si sa privesti lucrurile dintr-o perspectiva foarte larga, pentru ca oricine sa fie dispus sa se implice si sa iti duca renumele mai departe. Mai mult, poti face add-uri cu mici prezentari de brand, a serviciilor, produselor tale, pentru a cuceri o piata si mai mare si mai activa.

Cel mai important lucru – respecta-ti promisiunea facuta catre public! Apoi sa o promovezi si sa le influentezi decizia de cumparare pentru ca un client/consumator are rolul de marketer si endorser al brandului tau. Astfel, o promisiune clara, coerenta, pe care o respecti pana in panzele albe te va transforma intr-un brand de renume in online.

SURSA: http://www.iagency.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here