Criterii de eligibilitatepentru joburile scandinave

0
1455

În căutarea unei vieți mai bune, tot mai mulți români aleg să plece în străinătate, atrași de salariile mari și de condițiile de muncă de multe ori net superioare acelora din România. Pentru aceasta intră online pe platformele specializate de joburi.

 

Vrei să lucrezi în Europa de Nord? Caută jobul preferat pe o platformă online!

 

Joburile în țările nordice sunt căutări la modă în ultima perioadă. Mai ales tinerii vor să experimenteze cum e să trăiești pe meleagurile vikingilor moderni, atrași în special de gradul de civilizație extrem de înalt existent pe acele tărâmuri îndepărtate ale Europei.

 

Totuși, un criteriu de selecție foarte important ce trebuie luat în calcul când se dorește obținerea unui contract într-o țară scandinavă este reprezentat de capacitatea unui potențial angajat de de a se adapta rapid nu doar la la condițiile cerute de diversele locuri de muncă străinătate, ci și la condițiile de viață care pot ca să fie extrem de diferite comparativ cu acelea din România.

 

Acesta este și motivul pentru care mai degrabă un tânăr entuziast va face față stresului inerent unei astfel de mutări temporare într-o țară nordică, decât o persoană care se apropie de vârsta pensionării și are deja niște tabieturi.

 

Așa stând lucrurile, este absolut necesar ca oricine vrea să aplice pentru un job în Suedia, Danemarca, Norvegia sau chiar Finlanda ori Islanda, să se intereseze anterior în detaliu despre provocările din sfera profesională, dar și a vieții personale,pe care le va avea de înfruntat în țara aleasă vrând-nevrând.

 

 

 

Adaptarea rapidă, cheia succesului în lumea vikingilor moderni

 

Dacă o persoană nu are mari dificultăți de a renunțarea la stilul de viață mai degajat, tipic românesc, dacă dă dovadă de seriozitate maximă în activitatea profesională, ar trebui ca să nu aibă probleme, deoarece va putea ca să se integreze bine în mijlocul oamenilor din nordul Europei, se va bucura de aprecierea lor, iar satisfacțiile materiale și morale vor fi pe măsura așteptărilor.

 

Mulți angajatori din țările dezvoltate de pe continentul nostru încearcă să depisteze motivele concrete, dar și aspirațiile candidatului, ce l-au făcut să aplice pentru un anumit loc de muncă oferit de către ei.

 

Sărăcia nu este întotdeauna un argument suficient de convingător pentru ca o anumită persoană să fie eligibilă pentru a lucra în străinătate. Mai ales când vorbim de o țară nordică, competențele aspirantului la jobul respectiv sunt esențiale, dar nu 100% .

 

De multe ori se caută de către angajatorii scandinavi persoane care în principal își arată interesul deosebit pentru țara unde aplicanții doresc să muncească, sunt atrase de cultura și civilizația pe care o vor întâlni acolo. Mai degrabă, între două persoane la fel de capabile profesional o vor alege pe aceea care visează ca să ajungă acolo în calitate de cetățean european pentru a-și lărgi universul cunoașterii și doar în plan secund este interesat de diversele beneficii materiale sau de altă natură pe care le poate obține lucrând temporar în țara respectivă. Evident, salariul obținut nu trebuie neglijat, dar nu este suficient pentru o integrare cu succes într-o țară nordică.

 

Dacă ne referim la locul de muncă în sine, pentru a desfășura cu succes de către un candidat o activitate profesională în străinătate este obligatoriu să demonstreze maturitate și stabilitate emoțională. Iar aceste lucruri sunt cerute atât unui tânăr de 25 de ani, dar și unei persoane de +40 de ani în egală măsură. Doar așa va putea să reziste stresului adaptativ și să găsească soluții eficiente și creative la provocările pe care le va avea la jobul respectiv.

 

De multe ori, tinerii au un avantaj din punctul de vedere al eligibilității, deoarece nu sunt căsătoriți și nu au copii în întreținere, așadar factorii familiali nu pot să intervină în sens negativ în procesul dificil de integrare în țara nordică aleasă, frânându-le parcursul profesional și social.

 

Dacă totuși un candidat are obligații familiale în țară, ar trebui ca să aibă parte de o liniște sufletească cât mai mare, să nu se pună presiune pe acesta, cu atât mai mult cu cât la început stresul adaptativ va fi la un nivel extrem de ridicat la început.

 

Este extrem de important ca persoana în cauză să aibă o stare de sănătate cât mai bună, inclusiv capacitatea de a lucra eficient în condiții climatice total diferite de cele din țară.

 

Competențele lingvistice sunt esențiale, cu atât mai mult cu cât limbile nordice nu sunt foarte ușor de învățat. Inițial, limba engleză poate să fie suficientă, dar în scurt timp, cei selectați pentru joburi în Danemarca, Norvegia, Suedia, trebuie ca să învețe rapid și limba țării gazdă, deoarece în acest fel se vor putea adapta mai bine atât pe plan profesional (vor înțelege mai bine ce li se cere să facă, vor putea să exprime ceea ce gândesc în așa fel încât să fie înțeleși de colegii de muncă), dar și în viața particulară, deoarece așa vor putea socializa, nu vor rămâne izolați în casă, fără a putea să îi cunoască și într-un mediu mai puțin formal pe nordici.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here