BestJobs: Unde au căutat românii să se angajeze în luna ianuarie

0
1640

București, 1 februarie 2019. Deși începutul de an este în mod tradițional ușor mai greoi pentru angajatori, volumul de aplicări la joburi este mai mare decât în alte perioade din an, luna ianuarie aducând BestJobs un plus de 10% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Șoferii, contabilii și ingineriiși-au căutat joburi în lunaianuarie

Cele mai multe căutări de joburi din luna ianuarie au fost în domenii precum: transport – peste 36.000 de căutări, financiar contabil – peste 27.000 de căutări, inginerie – peste 19.000 de căutări, vânzări – peste 14.000 de căutări, resurse umane – peste 10.000 de căutări.

Companiile din retail, energie, IT și băncile au atras cei mai mulți candidați

În luna ianuarie a acestui an, primele zece companii care au primit celemaimulteaplicări la joburile postate au fost Kaufland România (3.182 aplicări), Rompetrol (2.697 de aplicări), Unilever (2.360 de aplicări), Oracle (2.062 de aplicări), Banca Transilvania (1.739 de aplicări), Grup Renault România (1.657 de aplicări), Alpha Bank (1.623 de aplicări), Raiffeisen Bank (1.598 de aplicări), Deichmann (1.569 de aplicări) și Mega Image (1.552 de aplicări). Ceamai mare parte dintre acești angajatori preferați au înregistrat și candidaturi spontane, direct pe paginalor de profil de pe BestJobs.eu, din partea candidaților care și-ar dori să lucreze în cadrul companiei preferate, chiar dacă la momentul aplicării o poziție potrivită profilului acestora nu era deschisă.

„În general, aceste companii se bucură de un brand de angajator puternic. Candidații își doresc să se angajeze acolo și preiau inițiativa. Aplică direct înpagina de profil a companiei, chiar dacă în acel moment nu este neapărat deschisă o poziție care să-i vizeze. Astfel, candidații se asigurăcă CV-ul lor ajunge la companie, iar în eventualitatea în care apare o poziție care îndeplinește condițiile de experiență ale candidatului, acesta poate fi contactat direct de către companie”, declară Mădălina Dan, BestJobs Clients Manager.

Companiile cu cel mai bun brand de angajator în luna ianuarie au fost: A&D Pharma, cu 198 de aplicărispontane, First Bank și Unilever, cu câte 181 de aplicări spontane, Kaufland, cu 180 de aplicări spontane, Sodexo, cu 176 aplicări spontane, Oracle, cu 147 aplicări spontane, Alka Trading, cu 133 de aplicări spontane, Rompetrol, cu 115 aplicări spontane, Grup Renault România, cu 111 aplicări spontane,și Coca Cola HBC, cu 110 aplicări spontane.

DespreBestJobs

BestJobseste una dintrecelemaiimportanteplatforme de recrutare online din România. Cu o experiență de peste 18 ani îndomeniu, BestJobs a fostimplicatăîntransformareașiinovareaindustriei de recrutare online șiintegreazăastăzitehnologiidigitale de ultimăgenerațiepentruaofericelemaieficientesoluții de angajare. Cu un număr de peste 2,5 milioane de profesionișticonectați la piațamunciișipeste 25.000 de joburi active înorice moment, atâtînțară, câtșiînstrăinătate, BestJobscreeazăconexiuniîntretoțicei care vorsăgăsească un job mai bun șiangajatorii care cautănoitalente. Recent, portalul de recrutare online a lansatserviciul de recrutarepentruperioadescurte, prin care utilizatorii au posibilitateasăexperimentezemaimultejoburișisă nu maidepindă de un program fix de lucr

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here