Cristian Preda considera ca presedintele a lasat sa se inteleaga ca vor urma decizii institutionale importante

0
720
palatul-parlamentului

palatul-parlamentuluiCristian Preda considera ca Traian Basescu a avut „o atitudine prezidentiala” miercuri si „a lasat sa se inteleaga ca vor urma decizii institutionale importante, odata cu reluarea activitatii Parlamentului”, dar care, in opinia sa, nu se pot materializa inainte de incheierea misiunii FMI.

„A reamintit liniile politice ale mandatului sau – de la reforma Constitutiei la legea sanatatii – mentionand ca nu va ceda la niciun santaj. A fost neutru si nu a lansat nicio polemica inutila. A fost ferm in privinta angajarii guvernului – a oricarui guvern – in fata crizei. A tradus foarte clar semnalul pe care protestele din strada il aduc din societate, mentionand fara inconjur nelinistile si fricile omului de rand. A recunoscut eroarea din disputa cu Arafat. A demontat cu calm cateva din cliseele cu ajutorul carora Opozitia il portretizeaza. Pe scurt, Traian Basescu a avut o atitudine prezidentiala”, scrie fostul consilier prezidential intr-o postare pe blogul sau.

Europarlamentarul PDL mai sustine ca, desi gesturile teatrale pe care le astepta Opozitia nu au venit, „Traian Basescu a preluat initiativa in disputa politica”.”El a lasat sa se inteleaga ca vor urma decizii institutionale importante, odata cu reluarea activitatii Parlamentului. in opinia mea, aceste decizii nu se pot materializa inainte de incheierea misiunii pe care FMI si Comisia o fac la Bucuresti. Spre deosebire de adversarii sai radicali, Presedintele stie ca vorbeste pentru un public ceva mai larg decat audienta conectata la un studio de televiziune”, incheie Preda.

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Palatul Cotroceni, ca si-a creat impresia ca pentru o parte din romani s-a creat o „ruptura” cu presedintele , el precizand ca prima sa obligatie este de a restabili „legatura de incredere” cu aceia care si-au pierdut-o.

seful statului a mai spus ca vrea sa le spuna romanilor ca stie „ce trebuie facut”, el aratand ca „in parteneriat cu Guvernul” va trebui deschis „un orizont de tara noua pentru romani”.

Traian Basescu a declarat ca indemnul sau pentru romani este „solidaritate”, pentru ca „nimeni nu poate scapa de criza individual”, el adaugand: „Ori iesim toti, dar odata cu tara, pentru ca salvari individuale nu exista”.

El a mai spus ca, daca ar fi condus el PDL, partidul ar fi fost condus „mult mai bine”.

Basescu a declarat de asemenea ca oricat de mare ar fi presiunea cu eticheta „dictator” asupra sa, va continua sa sprijine institutiile statului care lupta impotriva coruptiei, el adaugand ca politicianul care este injurat de dimineata pana seara nu se poate numi dictator.

Presedintele a mentionat totodata ca nu are „nimic de schimbat” in comportamentul pe care l-a avut in cele doua mandate, cu exceptia diminuarii acelor „gafe” pe care uneori le mai face public, el mentionand in acest sens interventia televizata in care a avut „disputa” cu Raed Arafat. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here