Crin Antonescu, PNL: Plecarea Guvernului Boc, un prim pas catre solutionarea crizei politice

0
624
crin-antonescu

crin-antonescuPresedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca demisia Guvernului Emil Boc reprezinta un prim pas catre solutionarea crizei politice, el apreciind ca astfel se deschide calea catre declansarea alegerilor anticipate parlamentare.

„Plecarea Guvernului Boc e un prim pas catre solutionarea crizei politice. Este deschiderea drumului catre alegeri anticipate, este singura formula democratica, solida, pentru reasezarea vietii politice romanesti pe un fagas normal”, a spus Antonescu.

In opinia sa, demisia Guvernului Boc e un fapt bun pentru Romania.

„Demisia Guvernului Boc este un fapt bun pentru Romania. Este o victorie a tuturor celor care de la inceputul anului au protestat cerand o schimbare politica majora. Este plecarea celui mai incompetent, mai corupt, mai mincinos Guvern din istoria Romaniei, cel putin de dupa 1989”, a spus Antonescu.
Liderul PNL a mai aratat ca, odata cu demisia Guvernului Boc, se arata ca opozitia politica, respectiv USL, a avut dreptate cand a inaintat diversele motiuni de cenzura si a incercat sa blocheze angajarile de rapundere.

„Mai sunt doi pasi care ar trebui impliniti pentru ca Romania sa aiba sansa unei noi si legitime conduceri politice: demisia lui Traian Basescu si alegeri anticipate. Cu demisia lui Emil Boc se deschide calea procesului de alegeri anicipate parlamentare care s-ar putea desfasura pana la sfarsitul primaverii”, a spus Antonescu, el precizand ca acesta este si mesajul cu care liderii USL se vor prezenta la consultarile de la Cotroceni cu presedintele Traian Basescu.

Premierul Emil Boc i-a anuntat, luni, pe ministri ca a decis sa depuna mandatul Guvernului, confirmand informatiile transmise anterior de MEDIAFAX privind demisia sa din functie.

„Am depus mandatul deoarece nu ma agat de putere, pentru mine, conteaza mai putin daca mai raman in functie cateva luni, pana la alegerile din noiembrie. Am luat decizia de a depune mandatul Guvernului pentru a detensiona situatia politica si sociala din tara, dar si pentru a nu pierde ceea ce romanii au castigat: stabilitatea economica a tarii”, a spus Boc.

El a facut apel catre clasa politica pentru a trece rapid prin Parlament un nou guvern si a multumit atat presedintelui Traian Basescu, pentru un „parteneriat corect in interes public”, cat si fostilor si actualilor ministri din mandatul sau. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here