BERD revigoreaza accesul la pietele internationale de capital pentru institutiile financiare din Romania

0
755

BERD continua sa sustina disponibilitatea finantarii economiei reale printr-un imprumut sindicalizat in valoare de 11,4 milioane euro catre ProCredit Bank Romania. ProCredit Bank Romania a fost infiintata in 2002 si a fost prima banca din tara ce se adresa nevoilor financiare specifice micro-intreprinderilor, intreprinderilor mici si mijlocii.

 

ProCredit Bank Romania ofera servicii bancare universale companiilor mici, inclusiv celor din sectorul agricol. Structurata in cadrul schemei de imprumut A/B a BERD, facilitatea include un imprumut de tip “A” in valoare de 8,4 milioane euro, din care 5 milioane euro oferite de catre BERD si suplimentar pana la 3,4 milioane euro finantate de catre Fondul de Cooperare Internationala si de Dezvolatre (ICDF) Taiwan.

Imprumutul de 3 milioane euro de tip “B” a fost sindicalizat de la responsAbility SICAV (Lux) Financial Inclusion Fund si responsAbility SICAV (Lux) Mikrofinanz-Fonds Prin intermediul retelei de 28 de sucursale, ProCredit Bank va folosi imprumutul pentru creditarea intreprinzatorilor locali din intreaga tara, care activeaza in sectoarele de productie, servicii, comert si agricultura. Proiectul va sprijini dezvoltarea portofolului de credite a ProCredit Bank, ajutand in felul acesta institutia sa depaseasca impactul provocarilor economice actuale. “Proiectul va creste disponibilitatea finantarilor pe termen mediu pentru intreprinderile romanesti mici si mijlocii si va sustine ProCredit Bank in mentinerea creditarii catre companiile locale. Acesta este al doilea imprumut sindicalizat in sectorul financiar din Romania de la declansarea crizei si primul catre o banca ce finanteaza intreprinderile mici. Tranzactia revigoreaza accesul catre pietele internationale de capital, prin incurajarea creditarii bancilor din Romania”, a declarat Claudia Pendred, Director BERD Romania.

“Suntem increzatori ca noul imprumut va avea un impact pozitiv asupra activitatii noastre pe piata romaneasca si va oferi un sprijin financiar suplimentar pentru intreprinderile foarte mici, mici si mijlocii cu care noi colaboram. ProCredit Bank Romania poate sa identifice oportunitati de piata si potential pentru intreprinderile din anumite sectoare economice, cum ar fi productia si agricultura, drept urmare, este o prioritate pentru noi sa ne intarim capacitatea de creditare si sa continuam misiunea noastra de dezvoltare in Romania” a spus Andreea Enache, Director Divizia Clienti Persoane Juridice, ProCredit Bank Romania. In septembrie 2010 BERD a acordat primul imprumut sindicalizat din sectorul financiar romanesc de la inceputul crizei economice globale.

De la inceputul operatiunilor sale in Romania, BERD a investit fonduri de peste 5,4 miliarde de euro in diferite sectoare ale economiei. ### BERD, detinuta de 61 de tari si doua institutii interguvernamentale, sprijina dezvoltarea economiilor de piata si a democratiei in tarile din Europa Centrala pana in Asia Centrala. Va rugam sa vizitati pagina de internet a BERD: www.ebrd.com., precum si Facebook si Twitter. Pentru mai multe informatii: Ina Coretchi, tel +44 20 7338 7874 sau e-mail [email protected].

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here