Corina MARTIN (ANAT): “Romania nu are un sistem de evidenta a turistilor!”

0
1089

Ministrul delegat pentru intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism, Maria Grapini, a anulat participarea tarii noastre la Targul International de Turism de la Munchen, care a inceput pe 20 februarie. Printre motivele invocate au fost slaba solicitare de participare din partea firmelor romanesti de profil si ineficienta participarii la editia de anul trecut a acestui targ.
Presedinta Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Corina Martin, si-a exprimat nemultumirea pentru aceasta decizie:

anatNemultumirea membrilor ANAT provine din faptul ca am aflat cu numai o zi inainte de deschiderea Targului de Turism de la Munchen faptul ca ministerul de resort a anulat participarea tarii nostre la acesta manifestare. De altfel, atunci cand au aflat, agentiile de turism si hotelierii care s-au inscris in prealabil rezervasera deja biletele de avion sau chiar erau in zbor catre Germania, iar cazarea de acolo era deja platita. De asemenea, agentiile au facut deja cheltuieli cu borsurile de promovare turistica si cataloage in limba germana, cheltuieli de repzentare la targ…
incercam, in continuare sa explicam ca un  targ de turism nu se cunatifica in metri patrati, in zeci de hartii sau in – nu stiu – turisti pe care sa-i numaram undeva, pe aeroportul Otopeni. Din pacate, Romania nu are un sistem de evidenta a turistilor! Nu putem sti nici macar cati turisti au fost in week-end-ul trecut la Sinaia sau pe litoralul romanesc si nici nu avem cifre oficiale care sa ne spuna cati turisti au venit anul acesat sau anul trecut, in urma participarii la targuri.
Pot, insa, sa va spun ca Targul de la Munchen era extrem de important pentru Romania – nu am lipsit niciodata de la acest targ – si in mod special pentru litoral, pentru ca de pe aeroportul din Munchen decoleaza singurul avion charter care mai zboara spre aeroportul din Constanta!
(Daniel Negut)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here