Concertul extraordinar – Teatrul National de Opereta "Ion Dacian" – Alessandro Safina – "Insieme a te"

0
658

Cu participarea Orchestrei Teatrului National de Opereta „Ion Dacian” miercuri, 7 martie, ora 19.30 – Sala Palatului Cu prilejul Zilei Femeii, Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” prezinta, in data de 7 martie, la Sala Palatului, un concert extraordinar sustinut de tenorul italian Alessandro Safina, impreuna cu Orchestra Teatrului National de Opereta.

„Insieme a te” („Impreuna cu tine”) este un spectacol sustinut cu aceasta ocazie festiva de catre „unul dintre cei mai populari tenori ai lumii”, dupa cum a fost descris Alessandro Safina in publicatia australiana Sunday Mail. Alessandro Safina are o cariera stralucitoare in lumea operei, concertand pe cele mai prestigioase scene de profil.
Tenorul italian a cunoscut o crestere a popularitatii la inceputul anului 2000, cand a combinat muzica clasica cu cea pop pentru a crea un nou stil, greu de incadrat – „Opera-Rock”- dupa cum il numeste el insusi. Single-ul „Luna” a stationat atunci in varful topurilor timp de 14 saptamani. In 2002, inregistreaza impreuna cu Elton John piesa „Your song”, care ajunge pe locul 5 in clasamentele britanice. Alessandro Safina a colaborat cu numerosi artisti internationali, printre care Carlos Santana, Rod Stewart, Miriam Stockley, Sarah Brightman, José Carreras sau Mario Frangoulis.
Concertele lui sunt sold out, publicul de pe toate continentele aratandu-se de-a dreptul fascinat de muzica sa. Vocea sa limpede, puternica si senzuala, timbrul impecabil si abilitatea impresionanta de a-si transforma si folosi vocea asemenea unui instrument sunt calitati care i-au permis lui Safina sa imbine cu succes opera cu genurile pop, jazz, blues sau rock. „Safina se bazeaza pe un repertoriu de melodii uimitor de pasionale ce evidentiaza profunzimea sa emotionala, care este deopotriva convingatoare si captivanta”, scria Jonathan Widran in All Music Guide.
Aspectul sau fizic a atras adesea comparatia cu actorul George Clooney, iar revista „People’s Magazine” l-a inclus pe Alessandro Safina in 2002 in clasamentul celor mai frumosi 50 de oameni din lume. Concertul prezentat de catre Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” este cel dintai dintr-o serie de evenimente speciale care, alaturi de organizarea anuala a Festivalului International al Artelor Spectacolului Muzical „Viata e frumoasa!”, isi propun sa apropie publicul din Romania de cele mai importante nume ale scenei muzicale internationale, punand totodata in valoare potentialul trupei artistice a Teatrului prin facilitarea colaborarii acesteia cu artisti de renume mondial. Biletele se gasesc la Casa de bilete a Teatrului National de Opereta „Ion Dacian”, la Sala Palatului, precum si online pe vandbilete.ro, bilete.ro, blt.ro, biletoo.ro, eventim.ro si in reteaua magazinelor partenere (Germanos, Vodafone, Librariile Carturesti si Humanitas).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here