Compania vâlceană TradeTex produce zilnic peste 40.000 de măști de protecție

0
1651

Compania vâlceană TradeTex produce zilnic peste 40.000 de măști de protecție

certificate de Agenția Națională a Medicamentului

 

TradeTex, companie românească specializată în microfibre de poliester, căptușeli poliester, materiale impermeabile si alte țesături speciale, a achiziționat în luna iunie echipamente pentru punerea în funcțiune a unei linii speciale de producere a măștilor de protecție tip ll.

Investiția în noile echipamente este de 1.160.000 lei, iar capacitatea zilnică de producție ajunge în prezent la 40.000 de măști.

Experiența TradeTex în domeniul producției și distribuției de materiale textile pe bază de
poliester, bumbac, poly-cotton si polipropilenă reprezintă un atu important, având în vedere că polipropilena si polietilena sunt materiale de bază în producția industrială a măștilor medicale de protecție.

Măștile produse în fabrica din Bujoreni Vâlcea sunt certificate de Agenția Națională a Medicamentului și oferă un grad ridicat de filtrare. Datorită celor 3 straturi speciale – strat superior din polipropilena cu rol hidrofob, strat median din compozit de polipropilena și poliamida cu rol de barieră împotriva germenilor, strat interior din polipropilena cu rol de absorbție a umidității, măștile produse de compania Tradetex oferă eficientă antibacteriana de minimum 95%.

“Portofoliul nostru cuprinde o gamă extinsă de materiale prime textile, iar furnizorii noștri sunt producători multinationali, certificați Oeko-tex. Pandemia ne-a forțat să dăm dovadă de agilitate și să ne adaptăm rapid contextului pieței, astfel încât extinderea capacităților de producție a fost un pas firesc, având în vedere faptul că lucrăm cu materiile prime specifice măștilor de protecție.

Am reușit să demarăm producția de măști de protecție de tip II într-un timp foarte scurt și, în acest moment, putem asigura o producție zilnică de 40.000 măști.

Prin lansarea noii linii de producție, am creat 8 noi locuri de muncă în Bujoreni Vâlcea, contribuind astfel atât la bugetul statului, cât și la bugetul comunității” declară Nicolae Godici, CEO TradeTex.

 

Producția măștilor de producție de tip II se realizează într-un spațiu special amenajat în cadrul fabricii TradeTex, în timp ce personalul este verificat prin termoscanare la intrarea în ture și este echipat corespunzător pe durata întregului proces de producție.

**
Odată cu pandemia de COVID-19 cauzată de coronavirus, purtarea măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS CoV-2 pe durata stării de alertă au devenit obligatorii. Conform reglementărilor Ministerului Sănătății, masca de protecție trebuie purtată în orice spațiu public închis, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă, pe toată durata prezenței în oricare din spațiile închise.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here