Ce sfaturi ne dau specialistii pentru plata eficienta a datoriilor?

0
1973

Un numar mare de persoane intampina probleme cand vine vorba despre plata datoriilor si ajung la firmele de recuperare creante, asa cum este si KRUK Romania. Obligatiile financiare neplatite creeaza o situatie neplacuta atat pentru debitor, cat si pentru creditor, ceea ce inseamna ca este nevoie de solutii bune pentru a evita astfel de situatii. Specialistii au facut o lista de sfaturi pe care o persoana le poate urma atunci cand are probleme cu plata datoriilor.

 

Plati mai mari decat soldul minim

Pentru a scapa de datorii, o persoana trebuie sa plateasca mai mult decat suma minima obligatorie. Plata minimului – de regula de la 2% la 3% din soldul restant – prelungeste doar o strategie de rambursare a datoriei. Este recomandat sa se plateasca macar putin peste rata lunara.

 

Identificarea optiunilor pentru refinantari sau esalonari

In cazul  in care o persoana nu a ajuns la Biroul de Credite, poate sa solicite unei alte institutii sa-i ofere un credit care sa le acopere toate celelalte datorii sau poate cere o esalonare a datoriei pentru a obtine rate mai mici. In felul acesta este mult mai usor  sa fie platit creditul, deoarece 4 rate mici se pot transforma intr-una singura care sa coste mai putin decat celelalte.

 

KRUK Romania recomanda diminuarea cheltuielilor de pe cardul de credit

Atunci cand o persoana vrea sa elimine din datoriile de pe cardul de credit, se recomanda sa diminueze cheltuielile de pe el. Aceste carduri ar trebui sa ramana acasa pentru a nu exista tentatia de a cumpara mai mult decat isi permite o persoana, spune KRUK Romania. Altfel, exista riscul de a  folosi necontrolat cardul de credit.

 

Bonusurile primite la serviciu pot fi adaugate la plata datoriilor

Atunci cand o persoana primeste un bonus la munca poate sa il foloseasca pentru a plati datorii. Specialistii atrag atentia ca ar trebui evitata ispita de a cheltui totul in vacante sau pentru achizitii de lux. Este mai important ca situatia financiara sa fie rezolvata, decat sa fie cumparata cea mai buna geanta.

 

Stergerea informatiilor despre cardul de credit din magazinele online

O persoana care face o multime de cumparaturi online la un singur retailer, este posibil sa aiba stocate informatiile cardului  de credit pe site pentru a finaliza comanda mai usor. Dar, de asemenea, incurajeaza procesul de cumparare a articolelor inutile. Deci, clar aceasta informatie este importanta.

Atunci cand sunt sterse aceste date din magazin este mai usor ca o persoana sa nu mai cumpere inutil. Unele date sunt chiar greu de completat si cand nu mai sunt salvate in magazinul online, persoana in cauza va renunta sa mai cumpere din comoditate, daca lucrurile pe care si le dorea nu erau de maxima urgenta.

 

Tinand cont de toate aceste sfaturi, toate persoanele cu datorii pot obtine rezultate bune in plata acestora. De asemenea, se recomanda ca persoanele care au datorii mari sa apeleze la consultanta financiara pentru a le rezolva cat mai usor si cat mai repede, cu ajutorul planurilor intocmite de specialisti.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here