Ansamblul imobiliar de lux dezvoltat de Nordis Group pe litoralul romanesc

0
1434

În cadrul celei mai recente ediții a emisiunii imoExpert, Alexandru Mihai, Senior Partner în cadrul Nordis Group, a vorbit despre ansamblul imobiliar de lux dezvoltat de companie pe litoralul românesc. Acesta va atrage o investiție totală estimată la 90 de milioane de euro și va cuprinde atât o componentă rezidențială (reprezentată de 330 de apartamente), cât și una hotelieră (730 de camere).Nordis Mamaia este un proiect total diferit față de ce s-a construit în ultimii 30 de ani pe litoralul românesc, este un ansamblu hotelier-rezidențial de lux și separat avem și o plajă de un hectar deja concesionată, în care vom investi peste trei milioane de euro și va deveni prima plajă cu adevărat «smart» din România”, a subliniat Alexandru Mihai.

Camere de hotel cu randament garantat de către dezvoltator

Compania oferă investitorilor interesați un concept inovator pentru piața autohtonă, anume posibilitatea de a achiziționa nu doar un apartament, ci chiar o cameră de hotel – aceasta din urmă putând fi folosită de către proprietar timp de o săptămână pe an, urmând ca, în rest, să genereze venituri din închiriere. Dezvoltatorul se va ocupa, astfel, de administrarea și închirierea camerelor, în regim hotelier, astfel că fiecare proprietar va primi, lunar, o chirie fixă. „Este, de fapt, un produs financiar garantat cu o proprietate imobiliară”, a punctat reprezentantul companiei, precizând că avantajul unei asemenea achiziții este că investitorul nu va mai fi nevoit să se ocupe de renovarea, amenajarea sau întreținerea proprietății – și nici de gestionarea relației cu potențialii chiriași. „Noi am gândit acest concept împrumutând ideea din alte țări unde […] merge foarte bine, cum ar fi Dubai sau în Statele Unite, în zona […] Miami”, a adăugat acesta.

Prețurile încep de la 64.500 de euro (plus TVA) pentru o cameră de hotel, iar randamentul oferit, garantat de către dezvoltator, este de 7% pe an.

Plus: apartamente cu servicii de hotel de 5 stele

De asemenea, cumpărătorii pot achiziționa, în cadrul complexului rezidențial de pe litoral, și apartamente ce vor beneficia de servicii de lux. „Iarăși, nu este ceva inventat neapărat de noi, […] în străinătate funcționează foarte bine genul ăsta de apartamente. Este vorba de apartamente cu facilități de hotel de cinci stele. Adică […] vei avea room-service, room-cleaning, concierge și valet parking și accesul la o recepție ca de hotel de cinci stele”, a explicat reprezentantul Nordis Group.

La capitolul facilități, complexul va dispune de nouă restaurante și cafenele (inclusiv beach-bar și sky-bar), cinema propriu, dar și de cel mai mare spa de pe litoralul românesc. Acesta din urmă se va întinde pe suprafață totală de peste 3.200 de metri pătrați și va cuprinde mai multe piscine, zone de masaj, hamam, toate închise cu o cupolă de sticlă. Un avantaj

foarte important al acestui spa este că astfel va putea atrage turiști tot timpul anului. „Vom avea acest ansamblu deschis 12 luni pe an, acolo vei putea merge și în noiembrie, și în decembrie, și în ianuarie, și în februarie, luni în care în România lumea nu era atât de obișnuită să meargă pe litoral. Noi venim cu o alternativă foarte foarte bună și interesantă: poți să pleci la mare, știi că o să fie autostrada foarte-foarte liberă, în Mamaia de pe autostradă ajungi imediat, deci în două ore, două ore și ceva, din București cel puțin, ești în Mamaia.”În Nordis Mamaia va exista, de asemenea, o galerie comercială de lux. „Lucrăm acum și suntem foarte aproape să semnăm un contract cu un brand de ceasuri recunoscut la nivel mondial. Magazinele care vor fi acolo în galeria comercială nu mai sunt în momentul de față în județul Constanța nicăieri. Este ceva ce piața din România ușor-ușor tatonează în momentul de față, dar noi avem foarte mare încredere și proiectele noastre către asta tind”, a explicat Alexandru Mihai.

Fundație pe piloți forați, ca de zgârie-nori

Potrivit reprezentantului Nordis Group, prima dintre cele patru clădiri ale complexului, ținând de partea hotelieră, este ridicată integral. „Adică structura este terminată, fațada este și ea terminată, sticla a fost montată acolo – și mă refer nu doar la tâmplărie, cât și la balustrada din sticlă curbată […]. Este un efect absolut superb: balcoanele noastre au forma unor valuri și balustrada aceasta din sticlă curbată urmărește linia valului. E o arhitectură foarte interesantă”, a explicat acesta. La al doilea corp de hotel, lucrările de construcție au ajuns la turnarea plăcii de la etajul al nouălea, iar zona de recepție dintre cele două clădiri a fost ridicată.

De asemenea, fundația pentru cea de-a treia clădire, rezidențială, este realizată în proporție de peste 80%. „În curând ne apucăm de radier, dezgropăm piloții forați”, a subliniat Mihai, precizând că fundația a fost concepută ca pentru zgârie-nori, iar rezultatul va fi o „clădire

foarte solidă”, fără probleme seismice sau de înclinare. Întregul complex Nordis Mamaia urmează a fi livrat în anul 2021: „Marea deschidere va fi în sezonul viitor”, a arătat reprezentantul companiei.

Written by

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here