Compania austriaca Holzindustrie Schweighofer deschide o noua fabrica de cherestea in Romania

0
812

Holzindustrie Schweighofer a anuntat, marti, lansarea operatiunilor in noua fabrica de chesterea de la Reci, judetul Covasna, dupa o investitie de 150 milioane de euro, informeaza Mediafax.

Unitatea, a carei constructie a inceput in decembrie 2013, are o suprafata de 70 de hectare si o capacitate de debitare anuala de 800.000 metri cubi de lemn rotund, provenit din paduri din Romania si din alte tari, precum Polonia, Ungaria, Austria, Croatia si Slovenia, sustine procesatorul austriac, intr-un comunicat.

Fabrica are in prezent peste 300 de angajati, personalul urmand sa ajunga la 650 de salariati cand unitatea la lucra la capacitate maxima.

Holzindustrie Schweighofer mai detine fabrici de cherestea la Sebes si Radauti, operand si o fabrica de panouri incleiate din lemn masiv, la Siret, si una de panel, la Comanesti.

Investitiile realizate de companie pe piata romaneasca insumeaza 778 milioane euro, potrivit sursei citate.

Compania a fost acuzata, in mai multe randuri, ca utilizeaza lemn provenit din taieri ilegale, compania sustinand insa contrariul.

Saptamana trecuta, un raport al organizatiei non-guvernamentale US Environmental Investigation Agency arata ca Holzindustrie Schweighofer a incurajat defrisarile ilegale din Romania.

In luna iulie, Ministerul Mediului a anuntat ca a sesizat Parchetul instantei supreme in urma unui control la Holzindustrie Schweighofer, dupa ce a constatat nereguli printre care si suspiciuni privind existenta mai multor operatori economici care au furnizat lemn provenit din taieri ilegale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here