CCIB premiaza performanta la editia a XXII-a a Topului Firmelor din Municipiul Bucuresti

0
811

Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) organizeaza miercuri, 28 octombrie, la Salonul Le Diplomate al Hotelului Athenee Palace Hilton, editia a XXII-a a TOPULUI FIRMELOR DIN MUNICIPIUL BUCURESTI, eveniment de referinta pentru viata economica a Capitalei, aflat sub semnul recunoasterii si promovarii performantei adevarate si oneste.

La ceremonia de inmanare a premiilor participa, alaturi de manageri ai celor mai performante companii bucurestene, personalitati de prim-plan din spatiul economic, academic si diplomatic din Romania, membri ai Guvernului, oficialitati de la nivelul Institutiei Prefectului, primariilor de sector si organizatiilor neguvernamentale – asociatii profesionale, camere de comert si organizatii patronale.

„De-a lungul a peste douazeci de ani, editie dupa editie, am fost martori la transformarea unor idei in povesti de succes, am asistat la nasterea unor brand-uri si la renasterea altora! Am adus in lumina reflectoarelor oameni si firme care au avut si au un cuvant greu de spus in lumea dura a afacerilor. intr-un mediu in continua transformare, premiantii nostri au demonstrat ca se pot obtine rezultate excelente respectand deopotriva regulile jocului, competitorii, clientii si echipa”, afirma prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, presedintele Camerei bucurestene.

Laureatii topului au fost stabiliti conform unei metodologii severe si complexe, aprobata si aplicata unitar, la nivelul intregului sistem cameral. in stabilirea clasamentelor finale au fost luati in calcul indicatori precum: cifra de afaceri neta, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienta utilizarii resurselor umane si eficienta utilizarii capitalului angajat, calculati in baza a 16 elemente extrase din situatiile financiare depuse de companii la Ministerul Finantelor Publice si la Oficiul National al Registrului Comertului.

Potrivit metodologiei de top, dintre cele 120.815 de firme cu sediul social in Capitala, care au depus bilantul aferent anului 2014, au indeplinit criteriile de eligibilitate 34.219 firme, adica 28% din total. Dintre acestea, Camera bucuresteana premiaza 4008 firme (11,8% din totalul firmelor considerate eligibile, in conformitate cu metodologia de organizare a topului), structurate pe sase domenii de activitate – cercetare-dezvoltare si high tech; industrie; constructii; servicii; comert, turism; agricultura, pescuit, piscicultura – si, in cadrul fiecarui domeniu, pe cinci clase de marime – intreprinderi foarte mari, mari, mijlocii, mici si microintreprinderi.

Numarul de firme premiate poate parea mare, insa acesta trebuie corelat cu o serie de date statistice care confirma rolul pe care il are Capitala in economia nationala. Bucurestiul – al treilea oras din regiune dupa Istanbul si Atena – concentreaza: 24% dintre comerciantii activi inregistrati in Romania, aproape 30% din suprafata de vanzare si din desfacerile cu amanuntul la nivel national, 17% din valoarea exporturilor romanesti si 28% din valoarea importurilor realizate de Romania, circa 60% din activitatea de cercetare stiintifica a tarii, precum si 20% din totalul salariatilor consemnati la nivel national. Regiunea Bucuresti-Ilfov a atras circa 59,2% din totalul investitiilor straine directe realizate in Romania dupa 1990 (circa 36 mld. euro).
De asemenea, cea mai mare parte a investitiilor straine directe in intreprinderi greenfield se inregistreaza tot in aceasta regiune.

in cadrul evenimentului, Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti acorda trofee de excelenta companiilor care in ultimii cinci ani s-au clasat pe prima pozitie in competitia elitelor, precum si trofeul „George G. Assan” pentru „Brandul romanesc al anului”.

Capacitatea de inovare a oamenilor de afaceri bucuresteni este rasplatita, pentru al XV-lea an consecutiv, cu Trofeul creativitatii, decernat in baza datelor furnizate de OSIM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here