Comisia de munca a Camerei: Femeile se pensioneaza la 63 de ani, barbatii la 65 de ani

0
383
pensionari

pensionariComisia de munca din Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, un amendament PSD-PDL care propune ca varsta standard de pensionare pentru femei sa fie redusa la 63 de ani, fiind mentinuta, din proiectul de lege, varsta de pensionare pentru barbati la 65 de ani.

Astfel, deptuatii au modificat prevederile legii initiate de Guvern care stipulau, la articolul 53, ca varsta standard de pensionare este de 65 de ani, atat pentru femei, cat si pentru barbati, adoptand un amendament PSD-PDL prin care se propune micsorarea cu doi ani a varstei de pensionare a femeilor.

Potrivit amendamentului mentionat, „varsta standard de pensionare este 65 de ani pentru barbati si 63 de ani pentru femei”, atingerea acestei varste realizandu-se prin cresterea varstelor standard de pensionare conform esalonarii prezentate in anexe.

Amendamentul formulat de deputatul PSD Dan Mircea Popescu si deputatul PDL Ioan Botis a fost votat cu un singur vot impotriva, exprimat de un deputat UDMR.

In plus, deputatii au mentinut prevederea din textul Guvernului potrivit careia varsta de pensionare pentru cei din sistemul de aparare ramane 60 de ani pentru femei si barbati. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here