Basescu cere Parlamentului sa adopte Codurile de Procedura Penala si Civila in aceasta sesiune

0
876
basescu-parlament

basescu-parlamentPresedintele Traian Basescu a transmis, marti, o scrisoare presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor in care solicita Legislativului sa adopte, pana la sfarsitul acestei sesiuni, Codul de Procedura Penala si Codul de Procedura Civila.

 „Dupa cum deja cunoasteti, Romania se afla inca sub Mecanismul de Cooperare si Verificare in domeniul justitiei si luptei impotriva coruptiei. O etapa importanta a procesului de monitorizare a reformelor din domeniul justitiei o reprezinta Raportul Comisiei Europene care urmeaza a fi adoptat in vara acestui an. O evaluare pozitiva in acest document va fi posibila in conditiile in care Parlamentul Romaniei va adopta Codul de procedura penala si Codul de procedura civila cat mai curand posibil.

In acest sens, revin la scrisoarea transmisa dumneavoastra in luna aprilie a.c., solicitandu-va adoptarea celor doua Coduri sus-mentionate, pana la sfarsitul acestei sesiuni parlamentare „, se arata in scrisoarea transmisa de catre presedintele Basescu lui Mircea Geoana si Robertei Anastase, remisa, miercuri de Biroul de presa al Administratiei prezidentiale.

In 18 aprilie, Traian Basescu a transmis scrisori Parlamentului si Guvernului, in care semnala necesitatea adoptarii in regim de urgenta a Codurilor de procedura penala si civila si a legilor de punere in aplicare a celor patru Coduri juridice.

A doua zi, conducerea Parlamentului a anuntat ca a luat act de respectiva scrisoare. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here