CNIPMMR propune noi proiecte pentru sustinerea IMM-urilor in perioada 2014-2020

0
1066

Consiliul National al Intreprinderilor Private Micii Mijlocii din Romania (CNIPMMR) si Ministerul Economiei prin Ministerul pentru intreprinderi micii mijlocii, mediu de afacerii turism au organizat marti, 21 mai 2013, incepand cu orele 16:00, la Hotel Caro, Forumul National al IMM-urilor cu tema “Strategii nationalei regionale pentru 2014-2020”.

Partenerii principali au fost Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) si Corpul Expertilor Contabilii Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR). Partenerii au fost Consiliul European pentru intreprinderi Mici (ECSB), Groupama Asigurari, Banca Comerciala Carpatica si SC New Design Composite SRL.

Partenerii media ai evenimentului au fost urmatorii: immromania.ro, Avocatnet.ro, Apulum94, Banknews.ro, Business24.ro, Business Adviser, Business Woman, Business Review, Calendarevenimente.ro, Centruldepresa.ro, ClubAfaceri.ro, Comunicatedepresa.ro, Comunicatemedia.ro, Computerworld, Conso.ro, Curierul National, Ecomunicate.ro, Economistul, Efin, The Epoch Times, Finantistii.ro, Legal magazin, Manager.ro, Media Bloc, MediaIq, Plandeafacere.ro, Smartfinancial.ro, Spin Media, ziare.com.

In cadrul evenimentului conducerea CNIPMMR a prezentat:

– propuneri privind axele si domeniile majore de interventie pentru programele operationale ale Romaniei 2014 – 2020
– proiecte strategice pentru sustinerea si dezvoltarea IMM-urilor in perioada programatica 2014-2020
– propuneri de proiecte si prioritati majore pentru IMM-uri la nivel regional.

D-na. Maria Grapini, Ministru delegat pentru IMM-uri, mediu de afaceri si turism, a realizat o prezentare referitoare la obiectivele si masurile pentru crearea unui mediu de afaceri etic pentru dezvoltarea IMM-urilor subliniind principalele directii si anume: imbunatatirea accesului la
finantare pentru IMM-uri, incurajarea spiritului inovator al IMM-urilor, promovarea electronica a afacerilor, impozitarea afacerilor si nivelul cheltuielilor, imbunatatirea legii IMM-urilor si a cooperatiei, a cadrului privind importuli exportul IMM-urilor.

Au avut interventii deosebit de utile:

– Dl. Georgian Ghervasie, consilier personal al primului ministru
– Dna. Sevil Shhaiden, Secretar de Stat, Ministrul Dezvoltarii Regionalei Administratiei Publice
– Dna. Aurelia Cristea, Deputat, care a prezentat mesajul dlui. Valeriu Zgonea, Presedinte Camera Deputatilor
– Dna. Cristina Nichita, Deputat
– Dl. Claudiu Emanuil Stanescu, Consilier preedinte Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri
– Dl. Gabriel Friptu, Director general AM POR, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice
– Dna. Daniela Manuc, Director general adjunct, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice
– Dl. François Coste, Director general Groupama Asigurari.

Cu acest prilej au fost abordate si subiecte legate de noi modalitati de relansare a economiei nationale, de stimulare a exporturilor si de intensificare a dezvoltarii regionale in conditiile valorificarii oportunitatilor oferite de Strategia UE 2020 si de fondurile europene prevazute pentru perioada 2014-2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here