Guvernul nu are buget in 2013 pentru majorarea pensiilor militare

0
1049

Bugetul pe acest an nu prevede sume pentru majorarea pensiilor militare, fonduri care pot fi asigurate in bugetul pe anul viitor, a declarat premierul Victor Ponta, adaugand ca nu stie „in cat timp” va fi finalizata procedura parlamentara pentru adoptarea finala a proiectului care majoreaza pensiile, scrie Mediafax.

Intrebat de jurnalisti de cand va fi aplicata legea privind pensiile militare aprobata, miercuri, de Senat, premierul a raspuns ca nu stie sa spuna acest lucru.

„Este o initiativa parlamentara, pentru 2013 am spus foarte clar ca nu exista prevazute sume in buget, dar de la 1 ianuarie 2014, daca este aceasta lege, putem sa le punem in bugetul pe 2014. Nu stiu insa in cat timp se va finaliza procedura parlamentara”, a adaugat Ponta.

Plenul Senatului a adoptat, miercuri, in unanimitate, proiectul de lege prin care sunt majorate pensiile militare care au fost reduse in luna decembrie 2010, masura fiind aplicata doar in cazul celor care au obtinut sume mai mici dupa recalcularea sau revizuirea pensiilor.

Proiectul de lege initiat de mai multi parlamentari ai PNL si PSD, intre care Corneliu Dobritoiu si Gabriel Oprea, urmeaza sa fie supus votului final in Camera Deputatilor.

Potrivit actului normativ, adoptat de Senat, masura de majorare a pensiilor militare la nivelul din 2010 ar urma sa fie aplicata din luna urmatoare intrarii in vigoare a legii, cu toate ca Guvernul a sustinut ca data de intrare in vigoare 1 ianuarie 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here