Ce proprietati rezidentiale mai scot bancile la licitatie

0
750

www.imobiliare.ro, principalul portal imobiliar din Romania, prezinta un raport in baza anunturilor listate in portal de banci sau executori cu privire la proprietatile rezidentiale aflate in executare silita. Majoritatea anunturilor din baza de date fiind din Bucuresti, studiul s-a axat doar pe proprietati din Capitala.

In unele cazuri, pretul de pornire a licitatiei pentru o astfel de proprietate ajunge sa fie cu mult mai decat pretul mediu cerut pentru apartamente similare scoase la vanzare de proprietari in aceeasi zona. Apartamente in Bucuresti Pretul de pornire a licitatiei pentru un apartament cu doua camere situat la parterul unui bloc vechi din Berceni, cu o suprafata utila de 45 mp, este de 35.800 euro, adica 795 euro/mp util, conform anuntului publicat pe imobiliare.ro. Spre comparatie, pretul mediu solicitat de proprietari pentru apartamente vechi cu doua camere din Berceni este de 53.000 euro, cu 48% mai mult. Pretul mediu pe metru patrat solicitat pentru apartamentele vechi cu doua camere din Capitala este de 1.130 euro, conform indicelui imobiliare.ro, cu 42% mai mare decat aceasta oferta din Berceni. Pretul de pornire pentru un apartament in executare silita cu trei camere din zona Oltenitei, situat intre statia de metrou Brancoveanu si City Mall, este de 51.610 euro, adica 794 euro/mp. Apartamentul este situat la etajul 7 din 8 intr-un bloc din 1980, este decomandat, are o suprafata utila de 65 mp si finisaje medii. Mai interesant este un anunt care face referirea la scoaterea la licitatie a unui apartament cu trei camere din apropierea Pietei Unirii (strada Sfanta Vineri colt cu Bulevardul Corneliu Coposu), pretul de pornire fiind de 66.248 euro. Apartamentul se afla la etajul 2 dintr-un bloc cu 8 etaje dat in folosinta in 1990, este decomandat si are o suprafata utila de 1.003 euro/mp. Pretul mediu de strigare exprimat in euro pe metru patrat util pentru apartamentele similare scoase la vanzare in zona Unirii este de 1.488 euro, cu 48% mai ridicat. Case si vile Exista si case care sunt scoase la licitatie la preturi interesante. De exemplu, 46.300 euro este pretul de pornire pentru o casa cu doua camere din 1965, situata in sectorul 4, in apropiere de Splaiul Unirii. Casa este formata dn 2 camere + dependinte si are o suprafata de 50 mp. Imobilul poate fi extins cu inca un nivel. La 95.000 euro este listata o casa cu 5 camere, cu suprafata utila de 95 mp (teren 200 mp), 2 bai, cu regim de inaltime P+1E. Imobilul construit in 2008 este situat in cartierul rezidential la iesirea din Bucuresti spre Chitila. in zona strazile sunt asfaltate, exista mijloace de transport si iluminat stradal. insa nu toate anunturile cu proprietati in executare silita scoase la licitatie sunt ieftine. De pilda, o vila construita in 2005, cu sase camere, situata in sectorul 6, la periferia cartierului Drumul Taberei are un pret de pornire de 170.000 de euro. Vila cu un regim de inaltime S+P+1E are o suprafata utila de 171 mp si este amplasata pe un teren de 500 mp. Despre imobiliare.ro:
Lansat in mai 2000, www.imobiliare.ro este primul si cel mai accesat portal imobiliar din Romania. Portalul a depasit de curand pragul de 30 000 de vizitatori unici pe zi si cuprinde cea mai mare baza de oferte din toate categoriile imobiliare la nivel national.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here