Noul Mercedes-Benz Actros a fost votat „ Truck Of The Year 2012”

0
817

Pentru a patra oara, camionul Actros a castigat titlul „Truck Of The Year”. Mercedes-Benz este cel mai apreciat brand in cadrul concursului pentru cel mai reusit camion. Hubertus Troska, Presedintele Mercedes-Benz Trucks: „Suntem mandri ca juriul ”Truck Of The Year” ne-a rasplatit eforturile prin aceasta distinctie.”

Stuttgart/Kortrijk – Cu ocazia targului specializat de comert “Trailer 2011” din Kortrijk, Belgia, un juriu specializat de talie internationala a acordat noului camion Mercedes-Benz Actros titlul de „Truck Of The Year 2012”. Jurnalistii din industrie, veniti din 24 de tari europene si specializati in autovehicule comerciale, au votat, pentru a patra oara, modelul de referinta al flotei de camioane Mercedes-Benz drept cel mai bun camion al anului. Aceasta cariera stralucita a inceput in 1997 cu primul Actros, ai carui succesori, au fost, de asemenea, capabili sa asigure victoria in competitie si in 2004 si 2009.
Castigand opt titluri in total, Mercedes-Benz este acum compania cu cel mai mare succes din competitia pentru acest premiu, care rasplateste dezvoltarea tehnologica, criteriul fundamental in procesul de selectie aplicat de juriul Truck Of The Year. Anul trecut, la expozitia de autovehicule IAA International din Hanovra, camionul Mercedes-Benz Atego a primit titlul de “Truck Of The Year 2011”.
Gianenrico Griffini, presedintele juriului, a comentat victoria camionului Actros: „Cu noul lor model de referinta, Mercedes-Benz a combinat elemente revolutionare, care ridica stafeta eficientei, sigurantei si confortului pe segmentul de autovehicule de mare tonaj.”
Conform regulilor juriului, titlul este acordat anual camionului care aduce cea mai mare contributie in ceea ce priveste inovatia pentru transportul de mare tonaj, economia consumului, emisiile de gaze, siguranta, manevrabilitatea si confortul. Cu un total de 161 de puncte, camionul Mercedes-Benz Actros a castigat concursul, clasandu-se cu mult in fata urmatorului concurent, care a totalizat doar 67 de puncte, in timp ce concurentul de pe locul al treilea a cumulat 50 de puncte. Cu un scor exceptional de mare, expertii au premiat tehnologia prezentata pe noul Actros.
Hubertus Troska, Presedinte al Mercedes-Benz Trucks, a primit premiul la Simpozionul Mercedes-Benz din Kortijk, Belgia. Acesta a spus: „Suntem mandri ca juriul Truck Of The Year ne-a confirmat eforturile prin aceasta distinctie. Cei peste 10 ani de dedicare trup si suflet, de efort si multa pasiune din partea intregii echipe au facut posibila constructia noului camion. Noul Actros este creat sa fie cel mai important camion al nostru pentru anii care vor urma, si acest lucru a fost o motivatie extraordinara pentru noi in vederea crearii unui etalon in acest segment.”
Puncte tari ale camionului Actros: economie, manevrabilitate extraordinara si confort
Noul Actros este un camion fara compromisuri in ceea ce priveste eficienta energetica, confortul, siguranta si grija pentru mediul inconjurator. Noul design sporeste atractivitatea noului model de referinta Mercedes-Benz. Cu mai mult de 700.000 de unitati vandute de la lansarea acestuia in 1996, camionul Actros este cel mai apreciat autovehicul de mare tonaj din lume.
Noul Actros a fost reproiectat de la zero. Acest lucru a facut posibila o dezvoltare continua pe modelul de camion de succes. in primul rand, camionul beneficiaza de o scadere a consumului si de o reducere a presiunii asupra conducatorilor auto prin manevrabilitatea crescuta si prin confort sporit; pe de alta parte, acesta deja respecta standardele exigente de emisii de gaze Euro VI. Comparativ cu predecesorul sau, noul model consuma cu 6-7 procente mai putin in versiunea Euro V, si cu 3-4 procente mai putin in versiunea Euro VI.
Cabina generos redimensionata a noului Actros devine punct de referinta in ceea ce priveste spatiul si ergonomia, calitatea materialelor si echipamentul. Cabina soferului este in acelasi timp loc de lucru, loc de odihna, sufragerie si zona de dormit. Spatiul proiectat ergonomic si intregul concept de pat fascineaza soferii, precum si marimea intregii cabine, care a crescut si mai mult fata de modelele anterioare.
Noul Actros este rezultatul a peste 22 de milioane de kilometri de teste si investitii in dezvoltare, precum si costuri totale de tehnologie de peste 2 miliarde de euro. O lansare de aceasta anvergura are loc o data la cinsprezece ani in acest sector de autovehicule comerciale.
Cu acest rezultat, Daimler isi respecta angajamentul de a reuni in noul Actros mai multa grija pentru mediu si performanta economica crescuta.
Puteti gasi mai multe informatii si fotografii pe site-ul www.media.mercedes-benz.ro  
Fotografii:
11C1272_001 / 11C1272_002 (de la stanga la dreapta)
Georg Weiberg, Presedinte al Truck Product Engineering; Hubertus Troska, Presedinte al Mercedes-Benz Trucks si Gianenrico Griffini, Presedinte al juriului “Truck Of The Year”.
11A1255
Noul camion Mercedes-Benz Actros – “Truck Of The Year 2012”
Noul Actros la Sommertesting in Granada.

Stelian Campean

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here