Ce este si cum functioneaza incalzirea in pardoseala?

0
1106

 

Sunt tot mai multe persoane care aleg incalzirea in pardoseala in locul variantei clasice. Aceasta este o optiune cu mai multe beneficii, insa presupune si costuri ceva mai mari, precum si o instalare cu un nivel ridicat de dificultate. Vestea buna este ca aceste sisteme de incalzire se potrivesc perfect si cu centrale termice pe gaz, deci, nu este necesar ca utilizatorii sa schimbe si centrala.

Ce inseamna de fapt incalzire in pardoseala?

Incalzirea in pardoseala este una dintre cele mai noi metode de incalzire a camerelor. Corpurile de incalzire se pun sub podea, sub finisaj si peste sapa. Tevile pot fi puse inclusiv sub parchet, sub gresie sau sub piatra naturala.

Sistemul de incalzire in pardoseala se diferentiaza fata de alte sisteme prin faptul ca incalzirea este uniforma si confortul termic este mai mare, dar instalarea unui astfel de sistem implica si unele aspecte particulare, care ii vor pune in dificultate pe anumiti instalatori.

Pentru ca vorbim despre un sistem ceva mai nou, majoritatea persoanelor au inca numeroase neclaritati legate de utilizarea unui astfel de sistem, pornind de la eficienta lui si pana la accidentele care pot duce la pagube ceva mai mari decat in cazul altor sisteme de incalzire.

Cum functioneaza un sistem de incalzire in pardoseala?

Modul de functionare este simplu – elementele de incalzire care pot sa fie electrice sau cu apa fierbinte sunt puse sub podea, iar caldura se va propaga in intreaga incapere de pe podea. Sistemul nu este cu mult diferit fata de unul clasic care foloseste calorifere, doar ca acesta se va amplasa in intreaga incapere, sub podea. Confortul este ridicat, deoarece persoanele care locuiesc in interiorul incalzit de un astfel de sistem, calca direct pe o podea calda, iar senzatia obtinuta este astfel mult mai placuta.

Tipuri de incalzire in pardoseala

Exista mai multe tipuri de incalzire in pardoseala, tinand cont de modul lor de functionare. Utilizatorii pot opta pentru incalzire electrica in pardoseala, caz in care in podea sunt instalate cabluri incalzitoare, dar si pentru incalzire cu ajutorul agentului termic, caz in care se va folosi apa distribuita prin intermediul unor tevi montate sub podea, care au rolul de a prelua apa calda a sistemului de incalzire centrala.

Incalzirea in pardoseala ofera un confort termic ridicat comparativ cu alte tipuri de sisteme de incalzire, pentru ca in diminetile reci din timpul iernii, chiar si in casele incalzite este foarte neplacut atunci cand piciorul cald atinge podeaua rece.

Senzatia de caldura direct sub talpi este una placuta, care sporeste cu mult confortul. La toate acestea se adauga si faptul ca un astfel de sistem ofera economie de energie comparativ cu alte tipuri de incalzire. Conform studiilor, se obtine o economie de 15 procente, comparativ cu sistemele de incalzire clasice cu calorifere. In cazul in care este aleasa si o centrala termica in condensare, atunci economia este si mai mare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here